Pietroşiţa. A intrat apa în 15 gospădării. GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa le-a distrus agoniseala de o viaţă. O ploie de numai 30 de minute a făcut ca apa unui canal de scurgere din comuna dâmboviţeană Pietroşiţa să inunde 15 gospodării.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

În cinci dintre case apa ajuns şi în beciuri şi în încăperi. Oamenii au reuşit să salveze doar câteva din animale, în mare parte păsările fiind luate de viitură. Localnicii sunt extrem de supăraţi că deşi au făcut mai multe sesizări la primărie, canalul nu a fost niciodată curăţat. “Niciodată nu a mai plouat aşa de tare într-un timp atât de scurt. Avem mereu problme şi cu acest canal care se înfundă iar apa ne intră în curţi şi în case”, spune Narcisa Mardale.

La faţa locului a sosit şi un echipaj de pompieri dar şi reprezentanţii Seviciului Voluntar din localitate. Autorităţile au făcut o primă evaluare a pagubelor care depăşesc câteva zeci de mi de lei.

Pagube totale de peste 41 de milioane de lei

Evaluările făcute de reprezentanţii Comitelului Judeţean pentru Situaţii arată un bilanţ sumbru pentru Dâmboviţa. Pagubele produse de calamităţile naturale înregistrate în luna trecută se ridică la peste 41 de milioane de lei. Au fost afectate în total 38 de case, patru anexe gospodăreşti, 100 de fântâni, patru şcoli, dar şi Tabăra „Stejarul”, unde s-a reactivat o alunecare de teren. Au fost avariate, de asemenea, 1,6 km de apărări de mal, 10,6 km de drumuri judeţene, 10 km de drumuri comunale, 11 poduri, 6 podeţe, 6 traversări pietonale şi 29,2 km de drumuri forestiere.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite