Picnic în cinstea Valeriei Arnăutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii de la "Rodica Bujor" i-au făcut cadou un tort
Copiii de la "Rodica Bujor" i-au făcut cadou un tort

Copiii de la Ansamblul “Rodica Bujor” i-au pregătit interpretei o zi de neuitat, cu o lună înainte de aniversarea ei. Tinerii talentaţi la dans şi la cântat au încins grătarele şi i-au comandat un tort cunoscutei soliste. La rândul ei, Valeria Arnăutu a promis că îi va promova pe copiii de la “Rodica Bujor” pe unde va avea ocazia. 

Muzică populară, mâncare din belşug şi mai ales, voie bună. Aşa a fost întâmpinată interpreta de muzică populară, Valeria Arnăutu, de Ansamblul „Rodica Bujor”. Primirea călduroasă a avut loc duminică, în localitatea dâmboviţeană Izvoare. Copiii au cântat, au dansat şi au spus poezii, aşa cum se procedează la primirea unui oaspete de seamă. Toate acestea, pentru cei 49 de ani, pe care artista îi va împlini pe 2 iulie.

Interpretă a cântecului popular bănăţean şi jurnalist, Valeria Arnăutu şi-a dedicat întreaga carieră promovării folclorului românesc pe întreg globul, acolo unde oamenii au dorit şi au avut răgazul să îi asculte cîntecul şi să îi admire portul. A văzut ce pot copiii de la „Rodica Bujor, conduşi de profesoara Daniela Ion şi le-a răspuns cu plăcere invitaţiei de a se simţi în satul lor, ca la ea acasă.

„Am venit cu plăcere aici pentru că am văzut cât de talentaţi şi de frumoşi sunt aceşti tineri. Îmi place enorm atunci când văd că muzica, tradiţiile şi obiceiurile populare nu s-au pierdut în neant, în acest tumult al lumii moderne. E de apreciat munca de aici şi o să îi ajut şi eu cum pot. Pe lângă faptul că sunt talentaţi, aceşti copii ştiu să fie şi lipicioşi. Mi-au făcut o surpriză foarte plăcută să îmi ureze «La mulţi ani» mai devreme şi într-un mod atât de unic. Tortul a fost foarte bun şi foarte frumos. L-am împărţit cu ei”, a declarat Valeria Arnăutu.



Cântăreaţa  nu a plecat din satul Izvoare până nu a încins o horă alături de copii. La final, unul din „feciorii satului”, i-a recitat interpretei o strofă special creată pentru ea. „Că ne-aţi trecut pragul, e mare onoare/ Că aţi crescut rangul satului Izvoare/ Iar acum că ne cunoaşteţi, vă rugăm să vă întoarceţi/ De câte ori vă va fi dor, de ansamblul «Rofica Bujor» şi de Daniela Ion”, a spus Daniel Pârvu.

Cine este Valeria Arnăutu

Valeria Arnautu s-a născut dintr-o familie de meşteri populari şi a dus mai departe cu mândrie dragostea şi respectul pentru folclorul românesc. La vârsta de 16 ani realizează primele înregistrări la Radio România Timişoara acompaniată de orchestra ansambului profesionist „Banatul”. A colaborat cu cu numeroase ansambluri profesioniste din Reşiţa, Caransebeş şi mai ales Bucureşti (Ciocârlia, Doina, Cununa Carpaţilor, Doina Bucureştiului, Banatul, Orchestra Nicolae Bălcescu sau Caransebeşana). 

No title
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite