Piaţa materialelor de construcţii, în colaps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele de profil au depozitele pline de produse, pe care le oferă la preţurile de anul trecut, pentru a atrage cumpărătorii.

Criza economică s-a resimţit şi pe piaţa materialelor de construcţii din Târgovişte. Firmele în cauză au intrat în noul an cu multă marfă ce trebuie vândută, pentru a fi achitată. Din păcate situaţia financiară, pe de o parte şi vremea rea, pe de altă parte, împiedică efectuarea de lucrări în construcţii, fie ele şi de interior. Astfel că directorii magazinelor preferă să păstreze preţurile de anul trecut pentru materialele de construcţii, ca să atragă cât mai mulţi clienţi. Paradoxal, deşi oferta este avantajoasă, târgoviştenii nu se înghesuie să profite de ea.

Numărul clienţilor a scăzut dramatic
Situaţia era alta în acceaşi perioadă a anului 2009. În acest an, oamenii se arată rezervaţi în a investi în clădiri. Chiar dacă ar exista lucrări de efectuat, vremea rea nu încurajeză pe nimeni să construiască sau să amenajeze. În acest caz, firmele au o soluţie – încheierea de contracte de custodie, prin care livrarea materialelor să se facă peste câteva luni de la data achiziţionării lor. Chiar şi aşa,  oamenii nu mai sunt interesaţi. „Comparativ cu anul trecut, s-a diminuat dramatic numărul clienţilor. În ianuarie 2009 veneau şi erau interesaţi să achiziţioneze marfă cu ajutorul unor custodii, ca să nu piardă preţul cel bun”, ne-a declarat Cristian Popescu, directorul unei firme care se ocupă cu comercializarea materialelor de construcţii.

Preţurile materialelor de construcţie vor creşte cu peste 10%
Chiar dacă nu au rezultatul prevăzut, ofertele magazinelor de profil vin în întâmpinarea celor care vor să-şi ridice o casă, în vremuri de criză economică. „Avem oferte la gresie şi faianţă, la preţuri cu 30% mai mici”, spune o vânzătoare de la un magazin de desfacere a materialelor de construcţii.
Din punctul de vedere al directorului Cristian Popescu, care lucrează în domeniu din 1993, ianuarie 2010 este perioada optimă pentru a-ţi face o casă. „În momentul de faţă este ideal să-ţi ridici sau să-ţi amenajezi o casă. Situaţia nu o să dureze foarte mult timp. Plăţile care trebuie făcute şi scumpirea preţurilor carburanţilor vor afecta piaţa materialelor de construcţii. Preţurile vor creşte cu cel puţin 10%. Dacă ştii să-ţi faci bine calculele, faci faţă oricărei situaţii”, concluzionează Cristian Popescu.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite