Târgovişte: Cu ATV-ul la Peştera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Cu ATV-ul la Peştera
Târgovişte: Cu ATV-ul la Peştera

Ninsorile din ultimele zile au aşezat un strat de zăpadă în masivul Bucegi numai bun pentru primele ieşiri în zona montană, din acest sezon, dedicate sporturilor de iarnă.

Situat în partea nordică a judeţului Dâmboviţa, Parcul Natural Bucegi oferă nenumărate tentaţii pentru iubitorii muntelui. Odată cu începerea sezonului hivernal, zona dâmboviţeană a parcului natural prezintă o gamă largă de atracţii turistice, dedicate în special iubitorilor sporturilor de iarnă.

Trafic în condiţii de iarnă

Accesul în zona Padina - Peştera se face pe drumul naţional 71 (Târgovişte-Sinaia) până în satul Glod, de unde pătrundem pe drumul judeţean 714 (Glod-Sanatoriul Moroieni-Cabana Bolboci-Peştera). În urma căderilor de zăpadă din ultima perioadă, accesul pe drumul judeţean 714 se face în condiţii de iarnă. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să îşi doteze autoturismele cu cauciucuri de iarnă şi cu lanţuri şi să se informeze înainte de a intra pe drum dacă acesta este practicabil. În zonă există în permanenţă două utilaje de deszăpezire care acţionează atunci când starea drumului este afectată de căderile de zăpadă.

Paradisul sporturilor de iarnă

Zona Peştera este pentru mulţi dintre iubitorii de zăpadă un paradis, întrucât în zonă nu se înregistrează abundenţa de turişti specifică staţiunilor din Valea Prahovei. Cu grade de dificultate diferite, traseele şi pârtiile din zonă acoperă toate preferinţele celor care vor să se bucure de prima zăpadă din acest sezon.

ATV-ul, atracţia maximă

Puteţi închiria ATV-uri la Hotel Peştera, însă este foarte important să ştiţi că acest lucru trebuie făcut în prealabil prin telefon. Pentru minim trei ATV-uri închiriate şi pentru o durată de trei ore minim de folosire aveţi de plătit 100 de lei pe oră. În cazul în care doriţi să închiriaţi pentru 24 de ore, pentru minim trei ATV-uri trebuie să scoateţi din buzunar 500 de lei/ATV. Oferta cuprinde şi ghidaj inclus.

Pentru amatorii de drumeţii, zona Peştera este locul ideal de pornire în traseele de creastă ale munţilor Bucegi. Foarte important este să nu mergeţi decât pe traseele indicate de salvamontişti şi numai dacă sunteţi dotaţi cu echipament de munte pentru condiţii de iarnă.

Ca posibilităţi de cazare, Hotelul Peştera, cu cele 100 de locuri de cazare, restaurant, fitness, saună, piscină încălzită, poate fi locul ideal de relaxare. Preţurile variază între 200 de lei şi 390 de lei, pentru care gazdele promit confort sporit şi acces la toate facilităţile hotelului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite