Peşte cât vezi cu ochii, la Pucioasa! Autorităţile au golit barajul de apă pentru a remedia unele defecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucurie mare pentru locuitorii de la marginea oraşului dâmboviţean Pucioasa. Autorităţile au decis să golească barajul pentru a remedia o defecţiune apărută la vanele Staţiei de Tratare a Apei, aşa că odată cu apa, s-au s-au dus la vale şi mii de peşti, clean şi caras, de toate dimensiunile. Oamenii s-au dus imediat pe Ialomiţa pentru a prinde peştele cu mâna, cu plasele sau cu undiţele. Din cauza defecţinii apărută la bar




Mană cerească pe vremuri de criză. Aşa au descris în cuvinte locuitorii din Pucioasa faptul că râul Ialomiţa s-a umplut dintr-odată de atâta peşte. Vanele Staţiei de Tratare a Apei din lacul de acumulare a Barajului Pucioasa s-au astupat cu mâl, nemaiputând fi asigurat debitul şi presiunea apei necesare locuitorilor şi instituţiilor. Din acest motiv, autorităţile au luat decizia de a goli tot bazinul care însumează peste 5 milioane de metri cubi de apă.

Oamenii au avut un şoc în momentul în care au văzut fundul barajului. Mulţi au spus barajul nu a fost niciodată golit în totalitate şi peisajul seamănă cu Vulcanii Noroioşi.



Deşi au fost identificate două surse alternative (Gâlma – Rătei, prin Fieni şi montarea unor pompe la piciorul Barajului), acestea nu pot asigura integral consumul, aşa că apa potabilă în Pucioasa a fost sistată până marţea viitoare.



Compania de Apă şi autorităţile locale au montat 9 cişmele stradale în zona de blocuri, care funcţionează între orele 06.00 – 23.00. De asemenea, o cisternă cu o capacitate de 3000 de litri aprovizionează instituţiile publice. La solicitarea Primăriei Pucioasa, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi-a dat acordul de întrerupere a cursurilor la şcoli şi grădiniţe pentru zilele de 13 şi 16 mai, urmând ca materia să fie recuperată ulterior, conform programei.




Începând de mâine, 13 mai 2011, cisterne ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ale Garnizoanei Târgovişte şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor transporta apă potabilă şi menajeră, urmând ca administraţia locală să stabilească punctele de distribuţie. Din cauza lucrărilor de reparaţii la baraj, pot fi afectate şi localităţile Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti.

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite