Peste 900 de muncitori dâmboviţeni vor pleca acasă până în mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2010 se anunţă sumbru pentru industria metalurgică din Târgovişte şi nu numai. Compania “Mechel” a anunţat peste 400 de disponibilizări în următoarele luni.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost anunţaţi de reprezentanţii combinatului că numai luna aceasta, vor da afară 70 de persoane, urmând ca până în luna mai, să trimită acasă alţi 400 de muncitori.
Muncitorii de la combinatul Mechel din Târgovişte trăiasc cu frica în sân de când s-a instalat criza financiară în judeţ. Compania a recurs în repetate rânduri la disponibilizări sau la şomaj tehnic pentru a reduce costurile. “Nu ştiu ce mă voi face dacă voi rămâne fără un loc de muncă. Am trei copii de îngrijit acasă. Sunt toţi la şcoală, trebuie să le dau de mâncare, să le cumpăr îmbrăcăminte şi încălţăminte, iar soţul meu este pensionat pe caz de boală. Eu sunt singura salariată din familie. Dacă mă vor da afară nu ştiu ce mă voi face, mai ales că am şi 49 de ani. Cine mă mai angajează acum?”, ne-a povestit îngrijorată Monica Bratosin, muncitoare la Mechel Târgovişte.

În lunile următoare vor fi daţi afară 900 de oameni

“Pe lângă Mechel Târgovişte, mai sunt încă două firme care vor face disponibilizări masive. Este vorba de firma “Raider” , din Moreni, care va da afară 226 de persoane luna aceasta. Tot pentru luna aceasta, firma “Security”, din Târgovişte, a anunţat că va da afară aproximativ 60 de persoane. În total, până în luna mai, vor pleca acasă 900 de oameni”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Daniela Stanca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite