Peste 150 de elevi încing tastaturile azi şi mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sfârşit de săptămână, se desfăşoară etapa judeţeană a CIA InfoGates 2010, pentru liceeni şi concursul InfoGates Junior, pentru elevii de gimnaziu.

Cei mai buni elevi în ale informaticii se întrec în aceste zile la Liceul „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, unde se desfăşoară concursurile InfoGates şi InfoGates Junior. Ele sunt organizate de Asociaţia NewProjects, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi liceul gazdă. La primul s-au înscris 82 de elevi, din 11 licee dâmboviţene. Ei au avut de susţinut o probă teoretică şi una practică. „Concursul de Informatică Aplicată InfoGates 2010 are două secţiuni: «Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor» şi «Aplicaţii în C#». La secţiunea TIC, proba teoretică reprezintă rezolvarea a 50 de itemi, iar la seccţiunea C#, crearea unei aplicaţii pe o tema «O afacere de succes». Probele practice constau în prezentarea unor proiecte de către elevi, cu excepţia celor de clasele a IX-a şi a X-a, care au de rezolvat câteva cerinţe la calculator”, explică Radu Tăbârcă, director adjunct al liceului şi preşednintele Asociaţiei NewProjects.
Duminică, cei evaluaţi sunt elevii de clasele V-VIII. La InfoGates Junior s-au înscrie 73 de copii. Ei au de susţinut o probă practică la calculator şi de prezentat un proiect multimedia propriu, pe tema „Mediu”. Duminică seară câştigătorii celor două concursuri vor fi premiaţi de sponsori, printre care Microsoft România. Primii clasaţi la InfoGates vor participa la etapa naţională a concursului, ce va avea loc în perioada 21-23 mai, la Oradea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite