Peste 100 de dosare penale pentru hoţii de electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii le-au pus gând rău hoţilor de curent electric din Dâmboviţa. Peste 150 de poliţişti, mascaţi şi angajaţi ai Electrica au descins, ieri dimineaţă, în localităţile Fântânele, Crevedia sau Butimanu.

Cei care nu plăteau facturile la electricitate au fost debranşaţi pe loc şi li s-au întocmit dosare penale. Cu toate că se ştiau vinovaţi, mulţi proprietari s-au arătat nemulţumiţi de acţiunea organelor legii. “Recunosc că am furat curent, dar ce era să fac, să stau pe întuneric? Bani nu am ca să îmi închei contracte şi aşa recurg şi eu la ce pot. Fiul meu a făcut legătura la stâlpul de electricitate şi după ce că s-a chinuit şi şi-a riscat şi viaţa să se urce acolo sus, acum ne debranşează şi ne mai ia şi firele. Nu e corect. Poliţia a venit peste noi pentru că nu le dăm bani nu că suntem noi branşaţi ilegal”, spune revoltată o localnică din Fântânele.

110 dosare pentru furt de curent

La acţiunea poliţiei au luat parte efective de la direcţiile de investigaţii criminale, de investigarea fraudelor, S.P.I.R, precum şi reprezentanţi ai S.C. Eelectrica., D.S.V.S.A., R.A.R., A.R.R şi Garda Financiară. În total au întocmite 110 dosare penale pentru furt de curent electric, trei pentru infracţiuni economico - financiare şi două pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Tot ieri dimineaţă, poliţiştii l-au prins pe un tânăr de 20 de ani din Butimanu care tocmai spărsese o casă de vacanţă din care furase mai multe sticle de băutură, o plasmă şi un casetofon cu radio cd. Hoţul nu a recunoscut fapta dar oamenii legii au împotriva lui declaraţia paznicului care l-a văzut în momentul în care a fugit cu bunurile prin spatele curţii.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite