Permisele de armă, la control!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa informează persoanele deţinătoare legale de arme letale, că potrivit Legii 295/2004, au obligaţia de a se prezenta la sediul situat în Târgovişte, Bulevardul Carol I nr.64,  Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit prevederilor legale, „Permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberãrii sau, dupã caz, de la data ultimei prelungiri. 

În vederea prelungirii valabilitãţii permisului de armã, titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului prevãzut la alin. (1) la structura de poliţie competentã în a cãrei razã de competenţã teritorialã îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Valabilitatea permisului de armã se prelungeşte de cãtre autoritatea competentã pentru o perioadã de 5 ani, dacã titularul îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) şi i), iar armele destinate folosirii în condiţiile prezentei au efectuatã inspecţia tehnicã periodicã”.

Sursa: IPJ Dâmbovița

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite