Pericol. Poluare cu ţiţei în lacul de la Cazaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alertă, noaptea trecută, pe Lacul Nr. 5 din localitatea dâmboviţeană Cazaci după ce o conductă aparţinând SC Compet s-a fisurat. Apa a devenit neagră în doar câteva zeci de minute.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Dâmboviţa spun că este vorba de ţiţei. Jandarmii, pompierii dar şi reprezentanţii firmei vinovate au venit încă de aseară la faţa locului pentru a asigura zonă.

Specialiştii încearacă acum să scape de pata de petrol cât mai repede cu putinţă pentru a nu afecta foarte tare fauna şi vegetaţia. Suprafaţa afectată se întinde pe 500 de metri pătraţi. “Au venit la faţa locului reprezentanţi ai firmei care a deversat produsul petrolier în apă dar şi ai firmei care va extrage petrolul din apă. Au venit cu bărci cu tot ce trebuie. Suprafaţa este de vreo 500 de metri pătraţi. Lucrează deja omaneii acolo. Nu sunt probleme foarte mari în ceea ce priveşte vegetaţia şi peşti pentru că e destul de puţină cantitate de petrol. Totuşi, câţiva peşti or să moară. A fost închisă scurgerea, specialiştii auvenit cu un material absorbant, un fel de rumegu, care va extrage toată pata din apă” a declarat directorul Gărzii de Mediu Dâmboviţa, Mihail Drugă. Acesta a dăugat că speră ca în maxim două zile să dispară pata de petrol de pe luciul apei.

Câţiva pescari au profitat de scurgerea de ţiţei în apă şi au ieşit la “vânătoare”, crezând că astefel, peştii vor fi prinşţi mult mai uşor.

Lacul Nr. 5 alimenteaza cu apă şi Staţiunea de Cercetare Piscicolă Nucet, dar şi capitala ţării, Bucureşti, în caz de nevoie.

Comisarii Gărzii vor stabilii zilele acestea care sunt efectele acestui incident. Oricum, societatea Compet riscă o amendă de până la un milliard de lei vechi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite