PERICOL: Focar de infecţie în centrul municipiului Moreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O investiţie începută în anul 1987 şi abandonată la revoluţie s-a transformat într-un loc unde mişună şobolanii. Agenţia Naţională pentru Locuinţe nu a alocat la timp suficienţi bani pentru punerea în mişcare a lucrărilor, iar acum au apărut probleme de neconformitate a structurii de rezistenţă.

În punctul zero al municipiului Moreni, privirea trecătorului este atrasă de o construcţie abandonată la stadiul de fundaţie, invadată acum de bălării, gunoaie şi şobolani.

În anul 2001, obiectivul a fost inclus în „Programul de construcţii de locuinţe pentru tineret”, derulat în baza prevederilor Legii nr. 152/1998, privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Singura schimbare care a survenit a însemnat doar desemnarea unui constructor, lucrările stagnând în continuare din lipsă de finanţare.

Investiţia a fost cuprinsă aproape în fiecare an în lista întocmită de ANL. De fiecare dată, sumele alocate au fost insuficiente.

Primăria vrea terenul înapoi


„Astăzi, ne confruntăm cu alte probleme. Legea în construcţii s-a schimbat de două ori, iar fierul beton care a fost folosit la blocul K1C, atunci când au început lucrările, nu mai corespunde ca dimensiune, astfel că nu mai putem continua. În plus, nu mai poţi ridica o clădire cu patru etaje, dacă nu este prevăzut lift prin proiect”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Constantin Dinu, viceprimarul de la Moreni.

Practic, este nevoie ca ruina din centrul municipiului să fie expertizată tehnic şi, în funcţie de rezultat, ar putea fi dărâmată până la ultima cărămidă sau ar putea continua lucrările, concomitent cu o schimbare de proiect.

„Primăria Moreni a găsit două firme care sunt interesate să investească, însă puterea de decizie este la ANL, pentru că noi am predat locaţia respectivă din 2001. Dacă ajungem la un acord şi ne dau înapoi terenul, dărâmăm tot şi construim de la zero”, completează Constantin Dinu.

Locuitorii oraşului nu ştiu din ce cauză s-a ajuns în această situaţie. Ei vor să fie anihilat focarul de infecţie din centru. Asta este problema care-i doare. „Iarna e treaba mai mult de estetică, dar vara lucrurile se complică fiindcă mirosul este insuportabil. Ruina asta a fost transformată de oameni în WC public, plus că fiecare aruncă gunoaie aici după cum îl taie capul. Ca să nu mai vorbesc că s-au pripăşit şi şobolanii. Primăria trebuie să facă ceva şi repede, că nu se mai poate să trăim aşa”, ne-a spus Angelica Nicolae.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite