Pericol: Disponibilizările lasă pieţele pradă gunoaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică face ravagii în structurile serviciilor coordonate de Consiliul Local Târgovişte. Direcţia Pieţe urmează să fie comasată cu Direcţia de Administrate a Patrimoniului Public şi Privat. În aceste condiţii, se vor face reduceri drastice de personal.

Din 76 de salariaţi, 64 vor pleca acasă. Activităţile specifice în cele cinci pieţe din municipiu rămân pe umerii a 12 angajaţi. Lucru extrem de dificil, recunoscut chiar şi de şefii urbei, care declară că le este milă de oamenii disponibilizaţi, dar nu au ce să facă. Trebuie să se supună hotărârilor guvernamentale.

Personal insuficient, atribuţii şi mai multe
Asigurarea curăţeniei în pieţe reprezintă în momentul de faţă o mare problemă. Acestă activitate va fi transferată către Direcţia de Salubritate. Asta în condiţiile în care personalul este insuficient. „Vă daţi seama. Facem şi noi ce putem, în raport de oamenii pe care îi avem. Şi aşa suntem în deficit. La suprafaţa oraşului şi la norma fiecărui om, mi-ar trebui efectiv vreo 260 de oameni. Niciodată nu am avut atât. În momentul de faţă, avem 80 de salariaţi care lucrează efectiv în stradă, în două schimburi. Nu putem întinde de ei la maximum. În pieţe ar trebui să avem echipe permanente. Acolo sunt cantităţi impresionante de gunoi. Nu este de joacă”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte. A doua variantă luată în calcul de administraţia locală este concesionarea pieţelor. Rămâne de văzut ce alte soluţii vor găsi aleşii târgovişteni la următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite