Pericol! Comuna Runcu riscă să rămână izolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Judeţean 712 A se macină în fiecare zi, în momentul de faţă circulându-se doar pe un singur sens de mers. Autorităţile locale spun că dacă nu se intervine pentru regularizarea apei, la următoarea viitură, localitatea va fi izolată. Sala de sport şi mai multe clădiri sunt şi ele în pericol de a fi luate de apă.

Până mai ieri o comună îndrăgită, în care turiştii mergeau de drag, astăzi, o localitate lovită din toate părţile de necazuri. Comuna Runcu este una din cele mai afectate de ploile din ultima perioadă. Sătenii sunt speriaţi şi spun că dacă Guvernul nu va trimite fonduri cât mai repede ar putea rămâne izolaţi de restul judeţului.

Apa a luat o jumătate de drum

Ploile de luna trecută au creeat pagube serioase la Runcu după ce pârâul Ialomicioara a distrus mai bine de jumătate din Drumul Judeţean 712 A. “Se macină pe zi ce trece drumul. Dacă mai vine o ploaie puternică o să se rupă drumul de tot. Rămânem izolaţi aici” spune speriată tanti Ioana, de 65 de ani.

Autorităţile locale spun că investiţia nu poate fi suportată de la bugetul local, aşa că s-a cerut sprijin autorităţilor judeţene. “Până acum comuna Runcu a fost o comună ferită de probleme, de inundaţii şi calamităţi, dar acum am fost loviţi din toate părţile. În urma ploilor torenţiale am rămas fără poduri, podeţe, iar sala de sport, căminul de bătrâni şi mai multe lucrări prin SPARD sunt afectate. În cel mai scurt timp acest drum se va măcina şi vom rămâne izolaţi. Singura cale de acces ar mai fi fost pe Dealu Frumos, dar şi podul de acolo s-a rupt din cauza viiturilor”, a declarat Gheorghe Brebeanu, primarul localităţii Runcu.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii au venit să vadă cu ochii lor problemele de la Runcu, chiar în urma cu două zile şi le-au promis oamenilor ajutor. Au spus că în cel mai scurt timp vor fi alocate fonduri de la Guvern.
 
Cartierul Costeşti, rupt de restul comunei

Tot în localitatea Runcu, 80 de familii din cartierul Costeşti, sunt izolate după ce podeţul de peste pârâul Ialomicioara, care era singura legătură cu satul, a fost rupt de viitură. “Nu mai avem nicio cale de acces. Trecem prin grădina unui localnic, la buna înţelegere. Practic am rămas izolaţi. Dacă proprietarul acesta nu ne dădea voie prin curtea dumnealui, nu aveam pe unde să mai ajungem la casele noastre. A fost apă mare rău aici. Facem aprovizionarea cu sacoşa, că cu maşina nu avem cum”, spune Mihăilescu Gheorghe.

Sala de sport, precum şi mai multe clădiri, printre care şi căminul de bătrâni, sunt în pericol şi ele de a fi luate de ape după ce malurile au fost erodate la mai puţin de un metru de construcţii.

Probleme mai sunt şi între localităţile Pietrari şi Bărbuleţu, unde drumul de legătură a fost distrus în proporţie de peste 50%, riscând să izoleze localitatea Bărbuleţu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite