Pensionarii nu au venit să-şi ridice biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

31 din cei 168 de beneficiari nu s-au prezentat la Casa Judeţeană de Pensii să intre în posesia acestora. Pensionarii mai au timp până mâine să-şi achiziţioneze biletele de tratament pentru care au făcut cerere. Unii dintre ei s-au răzgândit şi nu mai vor să plece în staţiune.

168 de bilete de tratament au fost puse la dispoziţie de Casa Naţională de Pensii pentru târgovişteni. Cu toate acestea, 31 dintre beneficiarii acestor bilete nu s-au prezentat la Casa Judeţeană de Pensii pentru a le ridica. Aceştia mai au timp până mâine să achiziţioneze biletele. „Au mai rămas douăzecişiunu de bilete pentru staţiunea din Covasna, şase pentru Pucioasa, două pentru Eforie Nord şi câte unul pentru Herculane şi Amara. Este posibil ca beneficiarii acestor bilete să se fi răzgândit. Poate au treabă în această perioadă şi nu vor să mai plece în staţiune”, a declarat pentru Adevărul de Seară Daniela Stoenescu, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa.

15 bilete gratuite pentru târgovişteni

Cel mai ieftin bilet de tratament a costat 175 lei, jumătate dintr-o pensie de 350 lei, o bună parte dintre beneficiari au avut pensia minimă. „Sunt cel puţin cinci ani de când merg în staţiune pentru tratament. Cel mai mult îmi place la Călimăneşti-Căciulata, fiindcă am şi posibilitatea să vizitez mănăstirile din zonă”, spune Maria Chiriţă, în vârstă de 60 de ani. La Casa Judeţeană de Pensii s-au dat şi 15 bilete gratuite, acordate târgoviştenilor care au pensii speciale, sunt veterani de război, deportaţi sau cu handicap, care au ocupat cinci locuri la Pucioasa, patru la Băile Felix, două la Călimăneşti-Căciulata, două la Herculane şi câte unul la Olăneşti şi Covasna. „Cei care au o pensie specială nu plătesc niciun ban pe biletul de tratament, iar ceilalţi plătesc valoarea a jumătate din pensia pe care o au. Pentru asiguraţi, dacă depăşesc salariul net pe economie plătesc biletul integral, în jur de 1000-1500 de lei cât costă în mod normal un bilet de tratament”, spune Maria Glodeanu, funcţionar la caseria de acordate de bilete de tratament de la Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa.
În această lună au fost acordate cu 154 de bilete mai puţin decât luna trecută, atunci când 322 de târgovişteni au beneficiat de un loc într-una din staţiunile din ţară. „Vara este mai aglomerat în staţiunile din ţară, se acordă mai multe bilete de tratament. Iarna, oamenii nu prea vor să meargă în staţiune, pentru că este frig, astfel că şi numărul biletelor care se acordă este mai mic, pentru că nu sunt cereri”, mărturiseşte Daniela Stoenescu, purtător de cuvânt al C.J.P. Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite