Pensionarii, faţă-n faţă cu prefectul. Discuţii multe, rezolvări... deloc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţiile de pensionari din judeţ s-au întâlnit ieri cu prefectul Iancu Caracota, pentru a analiza problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice.

De la început, reprezentantul Guvernului în teritoriu a abordat situaţia legată de contribuţia pentru asigurări de sănătate a pensionarilor. "Ştiu că procentul de 5,5% a fost de natură să creeze nemulţumiri, însă consider că trebuie să discutăm deschis despre situaţia bugetului asigurărilor sociale de stat. Ştiţi că în ultimii ani bugetul de stat a susţinut practic bugetul asigurărilor sociale, iar această situaţie nu mai poate continua. Eu cred că pensionarii – după o viaţă de muncă – merită să trăiască decent. Va trebui însă ca Guvernul să reaşeze sistemul pe principii echitabile”, a precizat prefectul judeţului Dâmboviţa.

Pensionarii s-au arătat nemulţumiţi în primul rând din cauza faptului că una se spune şi alta se face. "La întâlnirea din decembrie, ni s-a precizat că vor plăti asigurări de sănătate cei cu pensii peste 740 de lei, pentru ca apoi să constatăm, când a venit pensia, că ne-au oprit 5,5% la toţi", spune Gheorghe Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice.

Bătrânii au abordat apoi problemele legate de facturile de apă şi căldură care, spun ei, sunt umflate exagerat de mult, pe cele legate de izolarea termică a apartamentelor, medicamente compensate şi taxă de gunoi.

Au primit răspunsuri de la reprezentanţii Companiei de Apă şi ai Termica SA, însă asta nu le-a rezolvat problemele. Au plecat acasă cu aceleaşi nelămuriri. "Compania de Apă facturează cantitatea care intră în bloc, la limita de proprietate. Pot exista şi pierderi, însă problema majoră constă în nedeclararea corectă a indexului sau furturile din apartamente. Se pot face controale cu sprijinul Companiei de Apă, dar numai la solicitarea asociaţiilor de proprietari. Noi avem contracte cu asociaţiile, pentru că altfel am încălca legea", a precizat directorul radu Vasilescu.

La rândul său, ing. Liviu Iorga de la SC TERMICA Târgovişte a spus că diferenţele dintre facturile din acest an şi anul trecut provin din creşterea TVA. „Dacă facturile trezesc suspiciuni, vă aşteptăm la noi, ca să vedem exact ce s-a întâmplat. Avem toată deschiderea să colaborăm cu populaţia”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite