Pedeapsă. Ionuţ Savin va sta după gratii opt ani şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minorul care şi-a omorât mama cu 38 de lovituri de cuţit pentru că nu i-a plătit internetul, este închis la Penitenciarul Mărgineni.Fapta băiatului a stârnit valuri de reacţii în jurul său. Judecătorii spun că este prima faptă de acest fel din Dâmboviţa, în care un minor îşi omoară mama, iar dirigintele său a renunţat la clasa sa pentru că nu îşi revine din şocul provocat de fap

Instanţa a decis: Ionuţ Savin este condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav, produsă asupra unei rude. Atât avocatul minorului cât şi tatăl acestuia se aşteptau la o pedeapsă de maxim patru ani cu suspendare sau internarea lui într-un centru de reeducare. „Instanţa a motivat prin faptul ca minorul nu poate fi absolvit de o altă pedeapsă decât prin închisoare. Eu cerusem patru ani”, spune avocatul său, Bobeică Vasile.

Gheorghe Motruc, tatăl său, spune că sentinţa este una mult prea dură pentru el dar că este corectă. “El încă are creierul crud. Nu are ce să înveţe acolo în puşcărie decât prostii. Nu ştiu dacă o să aibă posibilitatea să facă şcoala. Asta este. E ratat. Fapta este gravă, este oribilă. Eu sper să nu stea opt ani. L-am iertat dar nu pot niciodată să uit ce mi-a făcut. Cu toate astea el trebuie ajutat pentru a trece mai uşor peste această fază”, a declarat tatăl lui Ionuţ.

„Nu o să-l vizitez. De ce, să mă caute şi pe mine?”

Cel mai bun prieten al lui Ionuţ, Ştefan Stanciu nu vrea să mai audă de fostul său coleg de clasă. Îi este teamă de el. „Totuşi a omorat o persoană, a luat suficient. A luat-o razna de când a plecat mama lui în Italia. Avea peste 200 de absenţe şi se speriase când venise mama lui din Italia. Îi era frică să nu îl facă de râs în faţa clasei. Ştiu că îl vizitează tatăl lui în puşcărie, îi dă bani, îi duce îmbrăcăminte. Între timp el s-a tatuat, şi-a făcut pe mână semnul carcerării "singur între patru pereţi". Eu nu l-am vizitat şi nici nu o să fac asta. De ce, să mă caute şi pe mine?”, spune Ştefan Stanciu.

Dirigintele său a renunţat la clasă. Este şocat de cele întâmplate

Profesorul de istorie, Duţu Daniel, de la Grupul Şcolar Industrial de Petrol din Moreni, care  a fost dirigintele lui Ionuţ, spune că cele petrecute l-au afectat atât de tare încât nu va mai putea lua o altă clasă în grijă. „Nu sunt în măsură să judec decizia instanţei. Îmi pare rău pentru el. Eu sper să-i ajute Dumnezeu să se echilibreze. El trebuie să se roage pentru iertare. Nu  cred că îşi dă seama ce a făcut. Au fost uimiţi şi colegii săi de clasă de fapta asta pentru că el era foarte liniştit, nici măcar nu vorbea urât. Eu între timp am renunţat la clasa respectivă şi nu ştiu dacă aş accepta să mai preiau vreo clasă. Am fost foarte afectat de cele întâmplate”, mărturiseşte profesorul.

Premiră nefericită în Dâmboviţa

Fapta gravă comisă de Ionuţ este prima de acest fel petrecută în Dâmboviţa, spun reprezentanţii Tribunalului. „El a primit opt ani şi jumătate, ceea ce înseamnă reducerea la jumătate a pedepsei faţă de un adult. Am mai avut astfel de cazuri, în care minori au săvârşit fapte de omor, dar nu au fost asupra mamelor. Este primul caz de acest fel din Dâmboviţa”, a declarat Gheorghe Popescu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite