Târgovişte: Pedeapsă pentru neplată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Pedeapsă pentru neplată
Târgovişte: Pedeapsă pentru neplată

Asociaţiile de proprietari care nu plătesc firmelor de salubritate taxele aferente ridicării pubelelor, riscă să rămână cu gunoiul în faţa blocului. Firma Prescom a sistat ridicarea pubelelor de la una din asociaţiile din micro 3 pentru o datorie de 24.000 de lei.

Locuitorii câtorva blocuri din micro 3 s-au trezit zilele trecute cu o grămadă de gunoi în faţa blocurilor. Pubelele care erau luate zilnic de către firma de salubritate le-a lăsat neridicate timp de o săptămână. Motivul: neplata datoriilor către SC Prescom SRL, firma care se ocupă de salubrizarea zonei.

Asociaţia de proprietari numărul 101 are datorii de peste 20.000 de lei la salubritate. Din acest motiv, zile la rând pubelele din faţa blocurilor au fost pline, oamenii de pe strada Preot Toma Georgescu fiind nevoiţi să îşi depună gunoiul menajer lângă habele deja pline ochi.

Locuitorii din zonă sunt tare nemulţumiţi. „Noi am plătit totul la timp şi acum nu mi se pare normal să avem de suferit pentru că unii dintre vecinii noştri sunt rău platnici”, spune domnul Viorel, unul dintre locatarii blocului 21.

Focar de infecţie în faţa blocului


Gunoiul mult aduce după sine şi alte pericole, mai ales zilele acestea când temperaturile au fost foarte ridicate. Mulţi dintre locatarii cu balcon şi geamuri spre habele de gunoi s-au văitat de mirosul emanat de gunoiul morman din faţa blocului. „Nu mai pot suporta mirosul. Sunt şi vecini care au copii mici şi nu cred că e normal să locuim aşa. Păcat că pentru lipsa de interes a unora care uită sau pur şi simplu nu vor să plătească toate dările către asociaţie, avem de suferit cu toţii şi nu e normal nici să nu beneficiem, restul locatarilor, cei care am plătit la timp, de un serviciu plătit”, spune Ştefania Căpraru, locatara unui bloc afectat de neridicarea pubelelor.

image



Salubritatea permite şi plata eşalonată

Anamaria Eftenie, economist la SC Prescom SRL, firma care se ocupă şi de asociaţia cu pricina din micro 3, a declarat că aceste măsuri se iau în cazul neplăţii şi datoriilor acumulate. „Preşedintele asociaţiei de proprietari a venit până acum doar cu o sumă de 2.200 de lei. Până la 24.000 mai sunt mulţi bani de strâns. Oricum, vom ridica gunoiul de aici pentru că avem promisiuni că asociaţia va plăti eşalonat timp de 3 luni de zile, câte 2.000 de lei pe săptămână. În cazul nerespectării acestui acord, vom apela din nou la măsura neridicării gunoiului”a declarat Anamaria Eftenie.

Situaţia datoriilor este gravă, la nivelul oraşului

La nivelul oraşului Târgovişte, situaţia datoriilor către firmele de salubritate este una tragică. Peste 10 asociaţii de proprietari au datorii mari. Printre cele mai vechi şi cu sumele cela mai mari se numără asociaţia numărul 27, cu o sumă restantă de 33.900 de lei. Alte asociaţii care au datorii în jur de 20.000 de lei sunt Asociaţiile cu numărul 58, 55, 36 şi 16. Există în momentul de faţă şi asociaţii de proprietari care înregistrează datorii încă din anul 2008. Anamaria Eftenie a declarat că măsura de sistare a ridicării gunaielor este abia la început. „Prima asociaţie pedepsită în felul acesta a fost 101, cea la care am ridicat gunoaiele noaptea trecută, pentru că au început plata eşalonat. Urmează ca şi la restul asociaţiilor cu datorii mari şi lungi să procedăm la fel”, a declarat economistul de la Prescom.

image



Nu toate firmele de salubritate sunt atât de drastice

Dănuţ Badea, directorul EcoSal, ce-a de a doua firmă care se ocupă de salubrizarea oraşului, a declarat că măsura neridicării gunoaielor este implementată doar dacă asociaţiile nu vor să plătească şi se obsrevă ostilitate. „Nu recurgem la astfel de metode drastice de a ne recupera banii. Dacă nu am ridica gunoiul, vă daţi seama ce ar fi pe stradă şi în faţa blocurilor. Noi încercăm să îi convingem şi să îi facem să plătească eşalonat. Neridicarea gunoiului este ultima măsură, şi până acum nu a fost luată”, a declarat Danuţ Badea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite