Pe timp de criză... cafea şi suc pe gratis, la un salon-frizerie din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timp ce sunt aranjate la păr, doamnele savureaza cafeaua
În timp ce sunt aranjate la păr, doamnele savureaza cafeaua

Clienţii sunt ademeniţi de la intrare cu suc şi cafea, indiferent dacă se tund sau doar însoţesc pe cineva. Patronul salonului speră ca astfel să câştige teren în faţa saloanelor celebre din oraş care practică preţuri mari şi din care clienţii pleacă, de multe ori, nemulţumiţi de cum arată.

Speră să rupă gura târgului cu preţurile foarte mici şi cu oferte care să îi atragă pe clienţi cu zecile. Este vorba de un tânăr patron din Târgovişte, care de doar două luni, şi-a deschis o frizerie în care putem spune că te tunzi aproape pe gratis, având în vedere că practică nişte preţuri reduse cu mai bine de 50% faţă de cele expuse în vitrinele saloanelor din oraş. Bărbaţii se pot aranja cu doar 5 lei, indiferent de tunsoare, iar preţurile pentru doamne pornesc de la 8 lei. „Ideea mi-a venit în momentul în care m-am dus într-o zi să mă tund şi nu am găsit în oraş niciun salon liber. De cele mai multe ori saloanele erau pline de femei şi bărbaţii nu prea aveau loc iar atunci când găseam, eram nevoit să plătesc foarte mult pentru un tuns normal. Atunci m-am gândit să îmi deschid propriul salon”, spune Viorel, patronul salonului care este situat peste drum de Direcţia de Finanţe Publice Dâmboviţa.

Suc şi cafea pe gratis

Unii ar spune că merge pe pierdere, alţii că în felul acesta îşi atrage clienţii. Noutatea absolută pentru Târgovişte este că orice persoană, indifirent dacă se tunde sau nu, primeşte o cafea caldă sau un pahar cu suc. „Mi-am îndreptat atenţia către oameni. Am zis că dacă oamenii sunt mulţumiţi, atunci vor veni mai des la mine. Am stabilit şi nişte preţuri modice, zic eu, şi am venit şi cu o ofertă de nerefuzat. Oricine calcă pragul salonului meu, primeşte din partea casei o cafea sau un pahar cu suc, gratuit. Viorel Voloc.

Gabi se numără printre clienţii care au trecut pragul salonului „Brieljeni” şi spune că va veni şi a doua oară. „Este ieftin şi pleci mulţumită de cum eşti tunsă iar ideea cu cafeluţa şi cu sucul mi se pare genială. Este prima dată când aud de această ofertă. Mai merg şi eu pe la saloane dar dacă vrei ceva, trebuie să plăteşti în plus. De la intrare te întreabă dacă vrei o cafea sau un suc”, spune Gabi, o târgovişteancă.

Lista de preţuri la celelalte saloane din Târgovişte

Am făcut un tur al saloanelor de înfrumuseţare din municipiu pentru a vedea care sunt preţurile practicate de „concurenţă”. La saloanele „Fitze Salon” şi „Treysis”, bărbaţii se pot tunde cu zece lei, iar femeile cu până la 20 de lei, iar la „Micky Style” preţul este de şapte lei pentru bărbaţi şi zece lei pentru doamne. Salonul „Ramona” practică un preţ apropiat de cel al „Brieljeni”, şase lei pentru bărbaţi şi zece lei pentru femei. La polul opus, cu cele mai mari preţuri, se situează „Nefertiti”, cu 25 de lei atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi şi „Mona Lisa”, unde bărbaţii se pot aranja pentru 18 lei iar femeile pentru 30 de lei. În Târgovişte funcţionează pentru 100 de saloane de înfrumuseţare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite