Paza locală a fost dată pe mâna unui tanchist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maiorul (r) Gheorghe Andrei a fost desemnat la conducerea SC Municipal Security SRL, înlocuindu-l în funcţie pe colonelul (r) Adrian DumitruSchimbarea a apărut după ce a fost spartă casa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu. Acesta i-a cerut primarului să-l destituie pe Dumitru şi asta a urmat.

A fost „tăiat” primul cap, după ce hoţii au pătruns în miez de noapte în casa preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Popescu, de unde au furat o plasmă, bani şi documente. Sub motivaţia că i-a expirat mandatul provizoiu de şase luni la conducerea SC Municipal Security, firmă de pază aflată în subordinea Consiliului Local Târgovişte, col. Adrian Dumitru a fost schimbat din funcţie.

În raportul de specialitate întocmit de secretarul Cătălin Chiru Cristea se specifică faptul că „la data de 4 aprilie 2011, contractul de muncă încheiat de domnul Dumitru Ion Adrian cu Consiliul Local Municipal Târgovişte şi-a încetat valabilitatea, având un caracter de interimar, iar pentru continuarea activităţii se impune numirea unui nou director la SC Municipal Security SRL”.

Puterea şi Opoziţia şi-au dat mâna pentru schimbare

Singurul consilier care şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de această schimbare, spunând că nu-i înţelege rostul, a fost Pavel Babeu, de la PDL. Secretarul a încercat să-l lămurească, marşând pe aspectele legale, însă alesul nu a fost convins până la final, aşa că s-a abţinut de la vot. Toţi ceilalţi 13 consilieri prezenţi, reprezentând PDL şi PSD, au aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de Executiv.

„Hotărârea nu a fost suficient justificată. Mi s-a părut că a fost prea pe fugă. Nu a existat la mapă hotărârea anterioară, să văd că i s-a expirat într-adevăr mandatul. Eu îl consider pe col. Adrian Dumitru un om competent”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Pavel Babeu.

La rândul său, Adrian Dumitru spune că va respecta decizia aleşilor, chiar dacă este convins că totul i se trage de la faptul că nu s-a înregimentat politic. „Mă aşteptam la o mişcare ca aceasta, de când m-au schimbat de la conducerea Poliţiei Locale. Nu am făcut politică. Constat că nu poţi să promovezi, dacă nu eşti înregimentat politic”, afirmă Dumitru.


Postul de director al SC Municipal Security va fi ocupat, până la organizarea concursului, de maiorul (r) Gheorghe Andrei, fost comandant al Unităţii de Tancuri, cel care îndeplinea în aceeaşi unitate funcţia de şef Serviciu Pază Obiective. Cu hotărârea luată aseară, s-a îndeplinit solicitarea lui Florin Popescu, exprimată prin viu grai zilele trecute la Vizureşti.

Aşteptăm să vedem cum va percuta şi prefectul Iancu Caracota, fiindcă şi acestuia Popescu i-a dat ultimatum. Ori îi schimbă pe şefii Poliţiei, ori zboară el din Prefectură. Deocamdată, nu s-a întâmplat nici una, nici cealaltă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite