Patronul FCM se judecă cu Primăria pentru o datorie de cinci miliarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria îi cere şefului clubului târgoviştean să plătească retroactiv impozitul pe cinci ani la stadionul „Eugen Popescu”. Ghiorghi Zotic spune că nu are de ce să plătească impozit din moment ce stadionul de lângă Turnul Chindiei nu îi aparţine.

Patronul formaţiei FC Municipal Târgovişte, Ghiorghi Zotic, a intentat un proces de judecată Primăriei pe motiv că a fost obligat să plătească impozit pe stadionul „Eugen Popescu” pentru ultimii cinci ani în care clubul său a plătit chirie, suma totală fiind de cinci miliarde de lei vechi. În martie 2010 a expirat contractul de închiriere a stadionului de lângă Turnul Chindiei, astfel că FCM Tărgovişte a fost nevoit să se mute la Şotânga şi să-şi dispute acolo meciurile de pe teren propriu. Ghiorghi Zotic spune că ceea ce fac acum autorităţile locale este ilegal şi că nu poţi plăti impozit pe ceva ce nu îţi aparţine.  „Mă judec cu Primăria Târgovişte, pentru că după ce am plătit chirie pe stadion cât a prevăzut contractul, acum sunt pus să plătesc şi impozitul pe stadion. Eu nu am titlul de proprietate pe acest stadion, ca să plătesc eu impozit”, a declarat pentru Adevărul de Seară Ghiorghi Zotic, patronul formaţiei FCM Târgovişte.

Sigiliu pe cantonament

La porţile de intrare în cantonamentul stadionului „Eugen Popescu”, în care a investit patronul FCM-ului, este pus un sigiliu, semn că nu trebuie să se folosească nimeni de el. „Nu am pus sigiliu pe cantonament, dar ne aparţine. Autorizaţia de investiţie acolo a fost de 86 de miliarde de lei vechi, care însă nu a fost efectuată în termen. Au jucat pe stadion, după noi, şi Progresul Gorgota sau CSM Târgovişte, dar nu s-au folosit de cantonament. Mie nu mi-a fost returnat niciun ban investit”, spune finanţatorul formaţiei târgoviştene.
Acesta spune că aşteaptă ca totul să se rezolve atât pe cale judecătorească, cât şi pe cale amiabilă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite