Patronul Columna TV, Dan Ciobanu, a dat piept cu detectorul de minciuni. Rezultatul? L-a picat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Ciobanu
Dan Ciobanu

Minciuna are picioare scurte. A simţit-o pe pielea lui, cunoscutul om de afaceri Dan Ciobanu, care deţine şi postul de televiziune Columna TV, din Târgovişte. Acesta a fost testat cu detectorul de minciuni în dosarul în care el este acuzat de contrabandă cu ţigări.

Politiştii şi comisarii Gărzii Financiare au descins în luna octombrie 2010 la sediul firmei acestuia din oraşul Titu, unde au găsit o fabrică ilegală de ţigarete. Rezultatul testului l-a luat prin surprindere pe omul de afaceri.  Nici fratele său nu a reuşit să treacă de această “barieră”.
Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrafacere de ţigări şi evaziune fiscală. Am încercat să luăm punctul de vedere al lui Dan Ciobanu dar ne-am lovit de un sec: “…nu pot vorbi acum…ne auzim mai târziu, da? Nu comentez nimic”.

Contactat telefonic de reporterii  www.clicktgv.ro, Dan Ciobanu a recunoscut că a fost testat poligrafic, însă, susţine ca este nevinovat şi că nu are nicio legătură cu fosta fabrică de ţigări.

R: Domnule Ciobanu, este adevarat că aţi fost testat cu poligraful în cazul fabricii de ţigări de la Titu?
D.C.: “Da. Am fost testat cu aparatul poligraf.”
R: Şi ce rezultate au ieşit?
D.C.: “Păi…au ieşit…iţi dai seama, au fost ok, au  fost negative la ce au vrut ei să iasă, probabil. Stai linistit! Totul a fost ok! Avem contract de închiriere, da?
R: Sursele noastre ne-au spus că rezultatele au ieşit negative şi că, se pare, aţi minţit. Este adevărat?
D.C.: “Nu este adevărat! Nu este adevărat! Asta rămâne de vazut. Deci, testul respectiv nu este o probă care să fie incriminatorie….. Nu e probatorie!. Nu se pune la dosar ca şi probă. Aia ţine foarte mult de starea de spirit, dacă eşti obosit, dacă eşti ….ai înteles? Asta este o chestie aşa…..Dacă vrei să faci o ştire din chestia asta, mai bine iţi dau eu alte ştiri să faci. Nu din tâmpenii de genul ăsta, m-ai înteles?
R: Vi se pare o tâmpenie?
D.C.: “Mie, mi se pare o tâmpenie pentru că sunt foarte multe lucruri care nu pică cap la cap. Mă întelegi?” Eu iţi spun sincer şi la modul căt se poate de obiectiv că astea sunt nişte chestiuni politice. Toată lumea ştie cine sunt şi probabil că vrea să mi se facă rău. Da? E bine să nu intri în jocul ăsta .E bine să stai în banca ta ..şi cu asta basta! Da? Eu par surprins acum. Ăştia chiar vor să ies pe posturi şi pe tv şi să trosnesc şi eu in ei!? La câte tâmpenii şi la câte chestii au făcut... Dacă aveau suspiciunea că eu m-aş fi ocupat cu alte chestiuni, adică, dacă m-aş fi ocupat cu contrabandă, trebuia să stea la pândă, să urmărească, nu să intre hop, tam-nesam, că îţi dai seama că aveau o sursă sau eu ştiu?..Habar n-am, că eu am fost total surprins de porcăria asta. Trebuia să stea, să astepte, să vadă ce şi cum şi după, să înhaţe, dacă într-adevăr vroiau rezultate. M-ai înţeles?
R: Am înţeles.
D.C.: ”Deci e o chestie strict politică, da? Au vrut s-o transforme în altceva, da? E logic, dacă într-adevăr vroiau ceva şi vroiau nişte rezultate trebuia să aştepte , trebuia  să stea în banca lor, să ia pas cu pas…ia gândeşte-o ! Ai înţeles? Iar eu nu eram prostul proştilor să stau cu mortul în casă dacă într-adevăr era afacerea mea. M-ai înţeles? Asta una la mână. Doi la mână, dacă ei într-adevăr vroiau să depisteze şi să mă incrimineze de un anumit lucru, trebuia să aştepte, trebuia să vadă ce şi cum , trebuia să-mi pună arest, trebuia să-mi facă un arest până la momentul doi. M-ai înţeles? Da? Deci e o chestiune strict politică!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite