Patricia Feraru este vedeta Festivalurilor de umor din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Feraru este vedeta Festivalurilor de umor din ţară
Patricia Feraru este vedeta Festivalurilor de umor din ţară

Copila de şapte ani adoră să interpreteze cuplete în care este satirizată clasa politică.

Un copil pasionat de teatru. Pe când avea doar cinci ani, Patricia a pătruns adânc în arta interpretării cupletului şi a monologului. Ne-a spus că îi place la nebunie să-i înveselească pe oameni, să le spună glume. Satira interpretată de ea este compusă de Victor Mihalache, coordonatorul „Şcolii Micilor Vedete” de la Târgovişte, grup artistic în care activează şi Patricia. „Am vrut să fac altceva decât ceilalţi copii. Aşa am ajuns pe scenă, să recit monologuri umoristice. Mie nu-mi place să mă joc cu păpuşi”, spune copila de 7 ani.

Colegii de şcoală îi cer să le povestească cum este pe scenă


Patricia este acum elevă în clasa întâi. Ştie să scrie şi să citească încă de pe vremea grădiniţei. Îl citeşte cu pasiune pe Jules Verne. La televizor, nu scapă nicio emisiune umoristică. La vîrsta ei fragedă, ştie cine a fost Constantin Tănase. Ba, chiar, încearcă, atât cât poate, să adopte stilul marelui artist. „Când voi fi mare, îmi doresc să fiu vedetă, actriţă cred”. Patricia a participat la numeroase festivaluri de umor care se organizează în ţară. A fost chiar şi în Bulgaria. Toată lumea s-a mirat că un copil interpreteză cu atâta talent monologuri în care este satirizată de obicei clasa politică. A obţinut şi numeroase premii. Este supărată când nu se clasează pe locul pe care îl ţinteşte. „Când am câştigat prima dată un premiu, am dus diploma doamnei. Mi-a zis că o va multiplica, astfel încât să poată să se fălească şi dumneaei.  Unii colegi de la şcoală mă pun să le povestesc cum este pe scenă. Am o prietenă care vrea să se înscrie şi ea la Şcoala Micilor Vedete. I-a plăcut cum interpretez eu”. La Festivalul de Umor de la Vaslui, Patricia Feraru a impresionat atât de tare juriul şi publicul încât, drept recunoştinţă, a fost invitată să deschidă spectacolul lui Horaţiu Mălăiele. Patricia îşi petrece timpul liber desenând, plimbându-se în natură şi, bineînţeles, la repetiţii la „Şcoala Micilor Vedete”.

Întrebări şi răspunsuri:
Ai emoţii atunci când eşti pe scenă?
Am, dar încerc să le stăpânesc. Este greu să-i faci pe oameni să râdă. Sunt foarte fericită atunci când văd că am reuşit să-i înveselesc.

În turnee pleci singură sau însoţită?
Am plecat o singură dată fără mama şi am plâns. Mi s-a făcut dor de ea. Acum, oriunde mă duc, mă însoţeşte. Când ştiu că este în sală şi mă urmăreşte, am mai mult curaj.

Profil:
Nume: Patricia Florentina Feraru
Născută: 8 decembrie 2003, Târgovişte
Studii: Elevă în clasa I la Şcoala Coresi Târgovişte
Familie: Singură la părinţi

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite