Patricia Brojbeanu, cântăreaţa medaliată la karate şi tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şapte ani de sport de performanţă, adolescenta de 16 ani a obţinut 33 de cupe şi 59 de medalii la competiţii naţionale şi internaţionale.

Patricia este o luptătoare. Nu pentru că a făcut şapte ani de antrenamente în arte marţiale, ci pentru firea ei de capricorn. “Zodia mă caracterizează. Sunt foarte competitivă. Nu mi-a plăcut niciodată locul al doilea, dar viaţa m-a învăţat că există şi locul al treilea”, mărturiseşte Patricia. Ea a practicat karate şi tenis de câmp timp de şapte ani, până la sfârşitul lui 2007, când din cauza suprsolicitării a decis să renunţe la sportul de performanţă şi s-a orientat spre muzică.

Are centura neagră în stilul shito-ryu

A început să practice karate la şase ani, îndrumată de părinţii săi, care au făcut sport, dar nu de performanţă. “Dacă nu mă înşel, era o zi de septembrie când împreună cu tatăl meu am mers la Şcoala «Ion Al. Brătescu-Voineşti », din Târgovişte, unde se ţineau antrenamentele de shito-ryu ale celor de la clubul Wisconsin. Îmi aduc aminte că toţi mi s-au părut gigantici”, povesteşte sportiva cu centură neagră. După doi ani, a început antrenamentele şi la tenis. “În perioada şcolii aveam un antrenament pe zi la tenis şi patru antrenamente pe săptămână la karate, iar în perioada vacanţei, două antrenemante pe zi la tenis şi patru pe săptămână la karate. Nu prea îmi rămânea timp, dar făceam ceea ce îmi plăcea”, spune Patricia.


Campioană mondială la karate în 2002

Cu un asemenea program încărcat, organsimul s-a suprasolicitat şi a cedat la sfârsitul anului 2007.  “În vara lui 2007 am exagerat cu antrenamentele şi la karate, şi la tenis. Aveam Campionatul Balcanic, unde am participat şi la individual, şi la sincron, urma Campionatul Naţional, iar la tenis trebuia să-mi schimb priza la rachetă. La Campionatul Balcanic am reuşit cel mai bun rezultat din România cu echipa, unica medalie de bronz din acel an. Dar am forţat prea mult şi au urmat probleme de sănătate”, îşi aminteşte cu regret tânăra. Ea se poate lăuda cu cele 33 de cupe şi 59 de medalii obţinute la competiţii naţionale şi internaţionale. “Din 2001 am fost campioană naţională la kata individual şapte ani consecutiv, iar din 2002, campioană cu echipa şase ani consecutiv. De asemenea în 2002 în Ungaria, la Budapesta am participat la un campionat mondial, de unde m-am întors cu trei premii. Am luat locul întâi cu echipa, locul al doilea la kata individual şi locul al treilea la kumite tot individual. La tenis, cel mai bun rezultat a fost locul nouă pe ţară, când aveam 13 ani”, enumeră câteva din rezultatele sale.

A înlocuit sportul cu scrisul şi cântatul

Acum mai practică sport doar în timpul liber pe care îl împarte acum şi celorlalte pasiuni,cântatului şi scrisului. “Pentru că îmi place să cânt, m-am înscris în Clubul Victorioşilor în august anul trecut. Am participat la diverse spectacole, dar sunt încă începătoare în ale cântatului”, spune adolescenta. “Şi am început să scriu o carte, «Povestea mea», în care să se regăsească oricine citeşte. Este despre o fată bogată care are totul, dar îşi pierde părinţii şi trece printr-o serie de întâmplări. Am început să scriu şi mi-am lăsat gândurile să curgă”, explică Patricia.

Întrebări şi răspunsuri

Ce simţeai când urcai pe podium?
Adevărul este că am emoţii, pentru că sunt timidă. Iar când urc pe podium, mai ales când sunt în frunte simt fluturi în stomac şi aripi, de parcă aş putea să zbor. E o senzaţie mult prea frumoasa să o pot descrie.

Ai mai obţinut alte premii decât în plan sportiv?
Am mai luat locul întâi la un concurs interşcolar cu grupul vocal al Şcolii “I.AL.Brătescu-Voineşti” şi în 2008 am obţinut menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română.

Ce profesie ţi-ar plăcea să practici?

Aş vrea să devin actriţă, dar este greu în ziua de azi. Aşa că am ales specializarea “Comerţ” la liceu, pentru ca îmi place acest domeniu şi e mai practic.

Ce-i place?
“Îmi plac florile, cerul pur şi albastru, marea misterioasă, poveştile, ploaia caldă de vară, curcubeul, îngheţata, fructele, muzica, dansul, poezia, fardurile, cumpărăturile. Îmi place viata mea şi nu aş schimba-o pentru nimic.”

Ce nu-i place?
“Nu-mi place că oamenii sunt răi unii cu ceilalţi şi ar face orice ca să ajungă în vârf. Mint, judecă şi nu se gândesc la consecinţe. Sunt superficiali şi nu mai găsesc nicio urmă de bunătate în ei când vine vorba de bani.”


Profil:
Născută: 31.12.1993, Târgovişte
Domiciliu: Valea Voievozilor
Studii: calasa a IX-a la Colegiul Economic “Ion Ghica” Târgovişte

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite