Târgovişte: Patiseriile sunt la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Patiseriile sunt la mare căutare
Târgovişte: Patiseriile sunt la mare căutare

Patiseriile au devenit o obişnuinţă pentru majoritatea târgoviştenilor, care aleg ca în pauza de masă sau seara, să mănânce produse de patiserie. Cele mai căutate dintre acestea sunt covrigii, pateurile şi plăcintele cu brânză.

Cele mai multe patiserii dar şi cele mai mari sunt în centrul oraşului. În fiecare zi, în această zonă, sute de oameni vin să îşi cumpere produse de patiserie. Coada este ceva obişnuit în faţa pateurilor aburiinde, abia scoase din cuptor, sau a plăcintelor cu brânză dulce.

„Îmi plac foarte tare pateurile cu carne de aici”, spune Denisa, o tânără de 21 de ani care cumpărăr aproape zilnic de la patiseria de lângă Piaţa 1 Mai. „Sunt făcute bine şi nu mi-e frică să cumpăr pentru că locaţia este foarte curată”, mai zice Denisa.

Cele mai mari patiserii din zona centrală sunt Vidama şi Yellow Paty. Pe lângă produsele clasice de patiserie, care se vând foarte bine în ambele locaţii, aici puteţi găsi şi covrigi, fie împletiţi, fie simpli.

Preţuri foarte bune

Preţurile produselor de patiserie nu diferă foarte tare. De cele mai multe ori un pateu costă 1,2 lei. În microraionul 9 pateurile cu brânză costă chiar şi 80 de bani. Există însă şi patiserii care vând un pateu cu brânză cu 1,5 lei.

Afacere rentabilă

Mircea Andreescu este patronul unei patiserii din microraionul 6. Patiseria lui vinde pateuri, covrigi, brânzoaice, portofele cu brânză, plăcinte, ştrudele şi multe alte produse. „Zilnic avem o vânzare de cel puţin 2.000 de lei. În zilele bune facem chiar şi 10.000. Ce-i drept suntem printre cei mai buni de pe piaţă pentu că avem mereu produse proaspete şi lumea a ajuns să ne caute”, spune patronul.

Patiseriile mici vând la fel de bine

Alt cartier, altă patiserie. În microraionul 9, la intrarea în Piaţa 1 Mai, există o patiserie micuţă, fără niciun fel de însemn. Un chioşc alb, mic, unde tot timpul stă lumea la coadă. Este o patiserie care vinde pateuri cu brânză şi carne, ştrudele, plăcinte şi gogoşi. „Vin tot timpul să iau de aici pentru că sunt cele mai bune produse şi cele mai gustoase”, spune Andreea David, o târgovişteancă de 43 de ani care vine zilnic, în pauza de masă, să îşi ia mâncarea de aici.

Mai ieftin decât altceva

Patiseriile sunt preferatele târgoviştenilor pentru că produsele de aici sunt ieftine. Cu 5 lei poţi mânca destul de mult şi iei şi un desert. Adică poţi cumpăra 3 pateuri şi un ştrudel cu mere. Din acest motiv, zilnic, patiseriile din oraş sunt la mare căutare iar târgoviştenii fac cozi pentru produsele din aluat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite