Pasajul de la Romlux, veşnic inundat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fiecare ploaie mai mare, drumul devine impracticabil, iar şoferii sunt nevoiţi să aleagă rute ocolitoare. Autorităţile dau vina pe faptul că în Pasajul de la Romlux se formează „o burtă” iar canalizarea nu face faţă volumului mare de apă.

„Toate-s vechi şi noi sunt toate”. Cam aşa s-ar traduce orice problemă legată de oricare din administraţiile locale din România. Aşa se întâmplă şi la Târgovişte, unde de generaţii întregi, problemele de infrastructură sunt pasate de la un edil la altul. Şi nu ne referim aici la vreun drum plin de gropi, pentru că nu este cazul, ci la nişte scurgeri de canalizare.



Pasajul de la Romlux, care nu face absolut deloc cinste, odată înfloritoarei fabrici de becuri, este balta care prinde viaţă la fiecare ploicică dată de Cel de Sus. Cei mai afectaţi de acest lucru sunt şoferii care tranzitează municipiul Târgovişte, via Câmpulung, pe Drumul National 72 A. E nevoie de doar un sfert de oră pentru ca apa să formeze un adevărat heleşteu.

Gurile de canal, acoperite de muncitorii de la asfaltări

Autorităţile dau vina pe refiel. „Problema este că acel punct este cel mai de jos din acea zonă. Trebuie făcută o staţie de pompe care să preia apele pluviale în momentul în care plouă foarte abundent. Noi suntem în faza de înlocuire a gurilor de scurgere pentru că în momentul în care s-a turnat asfalt, o parte din mixtura asfaltică a căzut în acele guri”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Dorin Maican, directorul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Târgovişte.



Nu numai că o parte din mixtură a ajuns în gurile de canal, dar acestea au fost de-a dreptul „plombate” de muncitorii care au dat dovadă exces de zel. „Muncitorii care au efectuat lucrările de asfaltare în această zonă mi-au astupat gurile de scurgere. Asta e cea mai mare problemă a nostră, faptul că acele guri de scurgere sunt înfundate. Problema aceasta la pasaj este de ani de zile dar înainte se înfunda doar la ploi foarte, foarte puternice”, a declarat Radu Vasilescu, directorul RAGC Târgovişte.



În acea zonă nu s-a mai intervenit de mai bine de 15 ani, spun reprezentanţii primăriei. „Cum plouă, se inundă şi oricât ne-am strădui, tot se strânge apa. Nu se ştie deocamdată valoarea investiţiei de acolo”, mai spune Dorin Maican.

Şoferii aleg rute ocolitoare

Mulţi şoferi ştiu deja de această problemă şi aleg rute ocolitoare de fiecare dată când afară plouă. Alţii însă, mai curajoşi, aleg să treacă prin apa destul de mare, care uneori, ajunge şi la 50 de centimetri. „Se strânge mereu apa aici. M-am obişnuit. De multe ori nu este nici măcar un poliţist aici care să dirijeze traficul. Într-o zi am zis că e apa mică, dar am intrat şi imediat mi s-a oprit motorul”, ne-a spus un târgoviştean.

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite