Partidul jucătorilor de remi câştigă tot mai mulţi adepţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii din municipiul Târgovişte au un loc doar al lor unde se simt „ca acasă”. Vorbim aici de parcul Mitropoliei din centrul oraşului, unde administraţia locală le-a amenajat un spaţiu special pentru jocurile de remi, table şi şah.

 „Ne simţim foarte bine aici unde ne întâlnim ca între prieteni, în fiecare zi. Înainte nu aveam unde să ieşim să petrecem şi noi câteva ore liniştiţi. Vin şi pe ploaie şi pe soare, nu contează. E singurul meu mijloc de distracţie”, spune Gheorghe Marin, un pensionar din microraionul 12 din Târgovişte.

„Competiţie acerbă”

Atmosfera creată în parcul Mitropoliei seamănă cu cea de la marile meciuri. Partidele sunt atât de disputate încât, specatorii care se strâng pe margine ajung să parieze pe spatele jucătorilor. „Nu pariem pe bani că şi-aşa nu avem în vremurile astea de criză. Dar uneori, mai punem la bătaie câte o bere că aşa îi stă frumos românului. Mai uităm de supăriri şi de datoriile de la întreţinere. Am ajuns să stau mai mult în parc decât acasă. Când ajung seara, mă ia nevasta la trei- păzeşte”, spune râzând Tudor Ionescu, un jucător împătimit de remi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite