Parlamentarii de Dâmboviţa ne-au costat scump în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii de Dâmboviţa ne-au costat scump în vacanţă
Parlamentarii de Dâmboviţa ne-au costat scump în vacanţă

Aleşii au încasat, pe lângă indemnizaţia-salariu, bani pentru transport, cazare şi diurnă.Deputaţii şi senatorii au cheltuit în lunile iulie şi august aproape aceleaşi sume ca în perioada sesiunii parlamentare. Iulian Vladu este singurul deputat care a făcut economie.

Au fost două luni în vacanţă parlamentară. Şi ce dacă! Au încasat diurnă, bani pentru transport în teritoriu şi pentru cazare. Vorbim despre parlamentarii de Dâmboviţa, opt deputaţi şi trei senatori. Institutul pentru Politici Publice, organismul care monitorizează la sânge activitatea demnitarilor, a dat publicităţii la sfârşitul săptămânii cheltuielile efectuate cu fiecare ales în parte, în perioada iunie - septembrie 2010. Raportul arată clar că parlamentarii au cheltuit în vacanţă aproape aceiaşi bani ca şi în timpul sesiunii de lucru.

Suma plătită parlamentarilor de Dâmboviţa pentru diurnă, transport şi cazare în teritoriu în lunile iulie şi august, în plus faţă de indemnizaţie, depăşeşte 21.000 de lei. Se adaugă aproximativ 60.000 de lei, bani cheltuiţi de stat pentru cazarea în Bucureşti, chiar dacă aleşii se aflau în vacanţă parlamentară, adică acasă, în teritoriu.

Cine împarte, parte îşi face…

“E absurd ce se întâmplă. Noi, oamenii de rând, când vom primi bani pentru hotel, ca să lucrăm undeva? Eu fac naveta pe banii mei, din salariul ăla modest pe care-l primesc. Dar, cine împarte, parte îşi face”, crede Marius Neguţ, un târgoviştean care lucrează în Bucureşti.

Deputatul Bogdan Cantaragiu a fost ales în Colegiul Titu. La scurt timp, partidul l-a mutat în Giurgiu, iar acum la Sectorul 3 Bucureşti. În acest fel, Bogdan Cantaragiu a rupt contactul cu electoratul care l-a trimis în Parlament. Şi cu toate astea, demnitarul a decontat, chiar şi în lunile de vacanţă, cheltuieli cu cazarea şi transportul în teritoriu, plus diurnă. Am încercat să-l contactăm, însă nu a răspuns la telefon.

La polul opus, Iulian Vladu este singurul deputat de Dâmboviţa care nu a decontat în timpul celor două luni de concediu niciun leu în plus pe lângă salariu. “Să nu înţelegeţi că nu am desfăşurat activităţi în perioada asta. Am mers în localităţi, am discutat cu oamenii. Am mers la Bucureşti pentru a face lobby pentru proiectele depuse de primarii din colegiul pe care-l reprezint, însă nu mi s-a părut normal, dacă e vacanţă parlamentară, să cer bani pentru diurnă şi transport”, a declarat deputatul Iulian Vladu.

La rândul său, senatorul Adrian Ţuţuianu, care a primit 1.923 de lei pentru diurnă în iulie şi august, spune că nu a avut vacanţă. “Au fost lucrări în comisie şi sesiuni extraordinare, plus activitatea din teritoriu”, afirmă senatorul Ţuţuianu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite