Târgovişte: Părinţii îşi iau copiii la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Părinţii îşi iau copiii la serviciu
Târgovişte: Părinţii îşi iau copiii la serviciu

Lipsa locurilor în grădiniţe rămâne în continuare o problemă majoră pentru multe familii, zeci de părinţii fiind obligaţi să îşi ia copiii la serviciu sau să îi lase în grija vecinilor

Mihaela are 37 de ani şi este mama unei fete de 17 ani şi a unui băieţel de 4 ani. Până anul acesta soţul Mihaelei aducea toţi banii în casă dar criza a lovit şi firma de construcţii pentru care lucrează acesta. Mihaela a fost nevoită să-şi caute un loc de muncă cu speranţa că situaţia grea nu va dura mult.

Uşa grădiniţei i-a fost închisă

În urmă cu o lună, ea a încercat să-l înscrie pe Luchian la grădiniţa din apropiere pentru că sora băiatului începea şcoala în toamnă iar băiatul ar fi rămas singur. “Îmi spuneau că le pare rău, că nu mai sunt locuri. M-au trecut pe o listă de aşteptare şi mi-au promis că mă anunţă dacă un copil renunţă, dar că sunt deja foarte mulţi pe listă. Cunoştinţele mele s-au plâns de acelaşi lucru, nu au mai găsit niciun loc în tot oraşul”, spune Mihaela. Sora lui Luchian a început şcoala, iar cel mic nu are cu cine să rămână acasă. “După prima zi de şcoală, m-a cuprins disperarea pentru că ştiam că nu am cu cine să-l las pe Luchi. Eu trebuia să plec la muncă, fiica la şcoală iar soţul era plecat la o lucrare. Erau două soluţii, să-l iau cu mine la serviciu sau să-l ia Ana cu ea la şcoală,” povesteşte mama copiilor, angajată la o cofetărie, un mediu nepotrivit pentru un copil de patru ani. “L-am luat cu mine la serviciu, am stat tot timpul cu ochii pe el. După câteva ore plângea că s-a plictisit”, mai adaugă Mihaela.

Grădiniţele sunt arhipline

„În acest moment sunt aproximativ 75 de dosare în aşteptare, în condiţiile în care în grădiniţe sunt înscrişi cu 1000 de copii mai mult decât norma prevăzută. Grupele trebuie să conţină maxim 20 de copii iar noi avem grădiniţe chiar şi cu 35 de copii în grupă”, a declarat Victoria Tomescu, inspector de specialitate pentru învăţământul preşcolar.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite