Parcare cu barieră în centrul Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Riveranii au o cartelă cu care pot intra şi ieşi oricând.
Riveranii au o cartelă cu care pot intra şi ieşi oricând.

În parcarea din spatele hotelului Dâmboviţa, se poate intra, începând de ieri, doar cu cartela sau contra cost. Riveranii îşi pot achiziţiona un abonament anual de 350 de lei, în timp ce pentru ceilalţi şoferi, tariful este de doi lei pe oră în intervalul 9.00 - 16.00.

Accesul într-una din cele mai mari şi moderne parcări din Târgoviste, cea din spatele hotelului Dâmboviţa, a fost restricţionat, de ieri, cu bariere inteligente. Autorităţile au pus la punct un sistem pe bază de cartelă pentru riverani. În schimb, ei sunt nevoiţi să îşi facă un abonament anual de 350 de lei, pentru a se asigura că au, după ora 16.00, un loc de parcare. Oamenii apreciază investiţia făcută de primărie dar sunt nemulţumiţi de preţurile mari practicate de firma care administrează acea parcare. „D-abia ieri au dat drumul şi sunt nemultumiţi oamenii. Ne-au luat trei milioane din decembrie anul trecut pentru parcarea pe care au deschis-o acum, în noiembrie 2010. A trecut un an de zile şi nu am beneficiat de parcare restricţionată. Locurile nu le-am avut niciodată asigurate. Avem camere de luat vederi şi doar două sunt funcţionale. Sunt vreo zece în total. Sunt vecini de-ai mei cărora le-au fost avariate maşinile şi nimeni nu a răspuns de treaba asta, dar bani ne iau”, a declarat Nicolae Săndulescu, preşedintele asociaţiei 45.

Îşi vânează locurile de parcare

Alţi locuitori din zonă spun că îşi vânează la propriu locurile de parcare pentru a nu fi ocupate de altcineva. „Nu ne garantează nimeni că nu ni se poate fura maşina. În contract scrie clar că ei nu îşi asumă responsabilitatea asupra unor avarii sau chiar a furturilor. Am ajuns să vânez locul meu de parcare. Trebuie să îmi sun nevasta să stea să păzească locul meu de parcare atunci când plec pe undeva”, spune alt riveran.

Parcarea dispune de 290 de locuri

Riverii au o cartelă cu care pot intra şi ieşi oricând, dar dacă locul lor este ocupat, trebuie să aştepte să se elibereze sau să parcheze în altă parte. Firma care a luat în administrare acest loc este General Parking SRL Târgovişte. „Noi am cerut firmei o redevenţă anuală de 800 de milioane de lei vechi şi cei de acolo şi-au făcut nişte calcule. Trebuie să îşi acopere şi ei datoriile. E ceva frumos, e o parcare civilizată”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Dorin Maican, directorul Direcţiei pentru Administrarea Patrimoniului Public şi Privat din cadrul primăriei Târgovişte.

Ca răspuns la parcarea cu plată din spatele hotelului Dâmboviţa, municipalitatea a dat drumul la încă două parcări în apropierea primăriei, în care oricine îşi poate parca maşina pe gratis.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite