Târgovişte: Parc de aventuri pentru târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Parc de aventuri pentru târgovişteni
Târgovişte: Parc de aventuri pentru târgovişteni

Până la sfârşitul lunii iulie, iubitorii sporturilor extreme din Târgovişte dar şi din împrejurimi vor avea parte de o zonă în care îşi vor putea petrece timpul liber într-un mod inedit. Parcul de aventuri se va adresa iubitorilor de sporturi extreme dar şi de mişcare în aer liber. În parcul Chindia, în zona lacului, va fi amenajat Parcul Aventura.

În cadrul parcului de aventuri, târgoviştenii se pot delecta cu un sistem de trasee aeriene, alcătuite din reţele de corzi, funii, poduri şi podeţe din lemn, trasee care vor avea grade diferite de dificultate. „Vor fi minim patru trasee, va fi o tiroliană, care va lega cele două maluri ale lacului, va fi un loc de aventură cu podeţe, cu poduri, toate fiind suspendate, toate acţiunile se vor petrece la înălţime”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Investiţia se ridică la 10,000 de euro

Acest nou proiect face parte din planul municipalităţii de a transforma parcul Chindia într-un loc de agrement pentru toţi târgoviştenii, indiferent de vârstă. „Investiţia, de aproximativ 10,000 de euro va constitui un loc de petrecere a timpului liber pentru locuitorii oraşului dar şi un punct de atracţie pentru turiştii care ne vizitează. Modelul este inspirat din modele deja existente şi funcţionale în Statele Unite sau Marea Britanie. Accesul va fi permis persoanelor cu vârsta de minim patru ani iar cât de curând vom lua o hotărâre şi în ceea ce priveşte forma şi valoarea taxei de intrare în parc”, a declarat Gabriel Boriga.

Parc Aventura va fi dat în concesiune de către Primărie unei firme specializate. „Parcul va fi administrat de o firmă specializată cu intructori atestaţi de Serviciul Salvamont. Vor fi în permanenţă trei instructori specializaţi care vor supraveghea toate acţiunile desfăşurate în cadrul parcului”, a adăugat primarul Gabriel Boriga.

Târgoviştenii sunt nerăbdători

Locuitorii oraşului sunt interesaţi de noua zonă de recreere, cei care au trecut prin parcul Chindia fiind foarte atenţi la lucrările desfăşurate în ultima perioadă de angajaţii primăriei în zona respectivă. „Am înţeles că vor instala o tiroliană, care va traversa lacul Chindia pe o distanţă de 40-50 de metri. Am mai văzut astfel de parcuri, e interesant, abia aştept să îi dea drumul”, ne spune Lucian, 22 de ani, student la Universitatea Valahia.

Cei mai entuziasmaţi sunt tinerii care nu dispun de foarte mult timp liber, iar faptul că parcul va fi amplasat aproape de centrul oraşului îi scuteşte astfel de planificarea unor plecări în alte zone. „Îmi place foarte mult să fac alpinism, de regulă ies la munte, dar nu am timp de fiecare dată. Parcul acesta este binevenit, şi aşa Târgoviştea nu prea are locuri de petrecere a timpului liber, după ce îmi termin programul cred că mă voi instala aici”, ne spune Ionuţ, 36 de ani, economist.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite