Târgovişte: Urşii au atacat mai mulţi turşti, la Padina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Urşii au atacat mai mulţi turşti, la Padina
Târgovişte: Urşii au atacat mai mulţi turşti, la Padina

Mai multe persoane au fost atacate noaptea trecută de urşi, în zona montană dâmboviţeană Padina, din Munţii Bucegi. Două dintre acestea, turişti maghiari, au ajuns la spital, dar rănile suferite nu le pun viaţa în pericol.

Şeful Serviciului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, a declarat, astăzi, pentru “Adevărul de Seară”, că atacurile s-au produs noaptea trecută, în jurul orei 01.00, cel mai probabil de doi urşi, în Lunca Padinei, chiar lângă sediul Salvamont.

“Doi turişi maghiari, tată şi fiu, se aflau în cort când au fost atacaţi. Am înţeles că rănit destul de grav a fost tatăl, la o mână, iar fiul are doar o zgârietură. Probabil că au avut mâncare în cort şi acesta ar fi motivul pentru care au atacat”, a precizat Diaconescu.

Medicii de la Spitalul Orăşenesc Pucioasa au acordat îngrijiri medicale celor doi turişti maghiari. Fiul avea doar o escoriaţie, dar tatăl era muşcat serios în zona unui cot.

O familie din Buzău, atacată de urşi

Potrivit şefului Salvamont, atacurile urşilor de noaptea trecută nu s-au oprit aici. O familie din Buzău, venită cu cortul la munte, a fost la un pas să fie rănită de urşi. Turiştii au urcat repede în maşina cu care au venit şi astfel au scăpat de un atac direct al animalelor.

“Îmi povesteau martorii că unul dintre ursi, cel mare, practic s-a urcat pe maşină, iar celălalt, mai mic, dădea târcoale autoturismului. Oamenii s-au speriat atât de tare că au şi plecat de la munte chiar noaptea trecută şi nu cred că se vor mai întoarce de frica urşilor”, a precizat Diaconescu.

El a adăugat că în ultima vreme s-au înmulţit atacurile urilor asupra turiştilor veniţi la munte cu cortul, dar acesta este cel mai grav de la începutul acestui an. Diaconescu spune că urşii nu se mai tem de oameni şi că ies din pădure în plină zi în căutare de hrană obţinută uşor, la pubelele de gunoi sau la corturile turiştilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite