Târgovişte: Pacienţii din spital suferă din cauza căldurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Pacienţii din spital suferă din cauza căldurii
Târgovişte: Pacienţii din spital suferă din cauza căldurii

Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte sunt nevoiţi să suporte căldura din saloane. Aparatele de aer condiţionat sunt montate doar în secţiile vitale ale instituţiei.

Căldură mare în cele mai multe saloane din Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte. Pacienţii fac faţă cu greu temperaturilor ridicate şi încearcă fiecare să se răcorească prin metode care le-ar putea aduce afecţiuni serioase.

Conducerea unităţii medicale spune că cel mult 20% din încăperile spitalului sunt prevăzute cu aer condiţionat. Aparatele au fost montate în cele mai importante sectoare ale spitalului, cum ar fi laboratorul sau secţiile de terapie intensivă.

“Fondurile sunt aşa cum sunt şi a trebuit să facem aceste investiţii acolo unde era neapărată nevoie, unde temperatura trebuie să rămână constantă. Mă refer la sălile de operaţie, sălile de naştere, tot ceea ce înseamnă terapie intensivă, laboratorul spitalului, unde temperatura creşte foarte mult din cauza aparatelor, camera tomografului sau radiologia. Sunt sectoare extrem de importante pentru activitatea spitalului”, a declarat directorul medical al spitalului, Carmen Marcu.

Aerul condiţionat poate îmbolnăvi pacienţii

Medicul avertizează că aparatele de aer condiţionat nu reprezintă neapărat cea mai bună soluţie, dat fiind faptul că acestea împrăştie microbii şi pot cauza nevralgii pacienţilor. Marcu a adăugat că o soluţie ar fi aparatele timp climatronic, care ar fi mult mai potrivite activităţii spitaliceşti, dar care sunt extrem de scumpe, iar spitalul nu-şi permite o astfel de investiţie.

“Nu face bine aparatul de aer condiţionat. Un pacient transpiră, este supus unor curenţi de aer rece şi se trezesc cu nevralgii, extrem de neplăcute, din cauza variaţiei de temperatură, ies de la cald la rece. Cel mult 20% din încăperi au montate astfel de aparate în spitalul târgoviştean”, a încheiat Marcu.

Pacienţii suportă cu greu căldura

Bolnavii deschid uşile şi ferestrele, pentru a se face curent în încăperea respectivă şi pentru a se răcori, fie doar şi pentru câteva minute. Alţii fac faţă căldurii cu batiste ude sau ies în curtea spitalului la umbra copacilor, dacă afecţiunea pentru care au fost internaţi le permite.

“Da, este foarte cald şi nu mai putem să comentăm pe criza asta, că am auzit că nu mai sunt bani pentru mai nimic. Suportăm, că nu avem ce să facem şi sperăm să plecăm cât mai repede acasă”, a declarat Mihaela, o pacientă a spitalului.

Un alt pacient, Georgian, spune că nici nu se aştepta la alte condiţii şi că s-a pregătit sufleteşte atunci când a fost anunţat că va trebui să stea internat câteva zile. “Trăim în România şi nu mă aşteptam să fiu primit cu aer condiţionat sau cu alte facilităţi. Mai avem până să ne bage si pe noi în seamă cineva. Vreau doar să mă fac bine”, a încheiat Georgian.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite