PSD Dâmboviţa le cere primarilor să asigure un procent de 51% din voturi pentru candidatul la CJ, în schimbul unor “recompense”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia din Dâmboviţa a PDl acuză că liderii PSD Dâmboviţa propun tuturor primarilor din judeţ încheierea unui protocol. Potrivit organizaţiei, capii PSD se obligă să sprijine cu bani publici primăriile care asigură o pondere de 51% din voturi candidatului USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.

“Preşedintele PSD Dâmboviţa, Ion Stan, împreună cu candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, au transmis tuturor primarilor din judeţ, indiferent de culoarea politică, o propunere de ”protocol de colaborare”. Prin acesta, edilii se obligă că-i vor asigura lui Ţuţuianu 51% din voturile exprimate în fiecare localitate, urmând ca, după alegeri, aceştia să fie recompensaţi cu bani publici.

PDL Dâmboviţa consideră că, dincolo de aparenta legalitate a acestei colaborări, în realitate, se ascunde intenţia nedisimulată de cumpărare de voturi,  în schimbul cărora se vor acorda arbitrar fonduri publice. Acest ”târg” încalcă flagrant Legea Alegerilor Locale.

Pe cale de consecinţă, informăm opinia publică asupra acestor ilegalităţi, urmând să sesizăm organele abilitate ale statului în vederea stopării acestei forme de mită electorală.

Anexăm modelul de protocol redactat în ”laboratoarele” PSD Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat al PDl Dâmboviţa.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite