PROTEST Au venit să ceară apă la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi locuitori din Schela Mare, cartier care aparţine de municipiul Moreni, au protestat în faţa Prefecturii Dâmboviţa faţă de neputinţa autorităţilor de a pune capăt crizei de apă care persistă de mai mulţi ani în zona lor.

„În ultima vreme, ne-am nenorocit. Nu avem apă deloc de trei săptămâni. Înainte, primeam două ore dimineaţa, două seara. Acum, cărăm apă cu bidoanele de pe unde putem. Ne-au mai adus apă din gârlă, cu cisternele, pompierii şi cei de la Armată”, spune Ionescu Gheorghe, 57 de ani.

Soluţie provizorie

Oamenii i-au lăsat prefectului Iancu Caracota un memoriu semnat de 200 de persoane şi au plecat acasă cu speranţa că se va găsi o soluţie de rezolvare a situaţiei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a convocat de urgenţă o întâlnire cu factorii responsabili: Primăria Moreni, Compania de Apă, OMV Petrom, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Jandarmeria Dâmboviţa, Garnizoana Târgovişte.



„S-a luat decizia ca, timp de două săptămâni, aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor din Schela Mare să se efectueze cu trei cisterne puse la dispoziţie de Jandarmerie şi Garnizoana Târgovişte”, precizează Andreea Ionescu, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului Dâmboviţa.

În cadrul discuţiilor, OMV şi-a arătat disponibilitatea de a preda către Compania de Apă Dâmboviţa rezervoarele şi reţeaua de alimentare. În această dimineaţă, reprezentanţii celor două unităţi se vor întâlni pentru a pune la punct detaliile de predare-primire.

Constantin Dinu, viceprimarul de la Moreni, consideră că această criză a fost cauzată şi de consumul iraţional de apă. „Sunt oameni care locuiesc în zone mai joase şi lasă tot timpul robinetul deschis, de frică să nu rămână fără apă. Nu înţeleg că nu trebuie să mai risipească apa. Cei de la OMV ne-au trimis la Primărie o adresă în care spuneau că au venit în România să extragă petrol, nu să se ocupe de reţelele de alimentare cu apă”, afirmă Constantin Dinu.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite