PROIECT Elevii dâmboviţeni s-au jucat cu energia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta
Macheta

Aproximativ 350 de elevi din Târgovişte şi Pucioasa au participat la un proiect lansat de GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, despre sursele de energie şi despre utilizarea responsabilă a lor.

Proiectul „Întâlnire cu energia” se află la a doua ediţie în Dâmboviţa. Anul acesta a existat o participare mai numeroasă din partea elevilor. „Consider că este o oportunitate pentru judeţul nostru şi pentru elevii claselor a IV-a să participe la o astfel de activitate care are ca obiectiv principal sensibilizarea publicului în ceea ce priveşte utilizarea judicioasă a resurselor energetice. Au participat aproximativ 350 de elevi din şase şcoli dâmboviţene, cinci din Târgovişte şi o şcoală din Pucioasa”, a declarat insp. şc. Ofelia Tănase. Şcolile participante au fost: Şcoala cu clasele I – VIII Coresi, Şcoala cu clasele I – VIII ,,Matei Basarab”, Şcoala cu clasele I – VIII ,,Mihai Viteazul”, Şcoala cu clasele I – VIII ,,Tudor Vladimirescu”, Şcoala cu clasele I – VIII ,,Grigore Alexandrescu”, Şcoala cu clasele I – VIII ,,Mihai Viteazul” Pucioasa.

Premii pentru participanţi

Copiii au câştigat informaţii noi şi premii substanţiale din partea organizatorilor. 

image

Astăzi, 18 noiembrie, a avut loc, la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte, premierea elevilor care s-au remarcat în proiect. Cei prezenţi au putut vedea şi machetele realizate. „Elevii au învăţat cum pot să reducă din energia pe care o consumă,  metode practice de a aplica ceea ce au învăţat în cadrul proiectului pentru a folosi pe viitor mai bine energia şi chiar am putut să le deschidem orizontul şi spre tipuri de energii regenerative, ca sa înţeleagă de ce este important să economisim energia. Premiile constau în: pentru locul I- un microscop, pentru locul II – o enciclodepie, locul III - atlas geografic”, explică Eugen Arnăutu, coordonator pe judeţul Dâmboviţa al GDF Suez.

Ştefan Diculescu şi Cătălin Nisipeanu, elevi ai Şcolii "Grigore Alexandrescu" Târgovişte

Între câştigători s-au numărat Ştefan Diculescu şi Cătălin Nisipeanu, elevi ai Şcolii „Grigore Alexandrescu” din Târgovişte. „Macheta noastră reprezintă ideea de a proteja natura. De aceea am folosit şi turbine eoliene. Am învăţat că centralele eoliene sunt mai bune decât termocentralele, pentru că protejeajă natura”, spune Cătălin.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite