PROGRAM: “Ziua Europei”, pentru tot târgovişteanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, administraţia târgovişteană iese din tiparul obişnuit şi organizează timp de o lună şi jumătate o suită de manifestări care să marcheze „Ziua Europei”, sărbătorită pe 9 mai.

Spre deosebire de anii trecuţi, când evenimentul se întindea pe parcursul unei singure zile şi presupunea câteva discursuri terne, în 2011, târgoviştenii vor avea parte de teatru, film, concursuri sportive şi şcolare, expoziţii de fotografie, concert simfonic. Programul a fost aprobat de consilierii locali şi va fi finanţat cu 15.000 de lei.

Cros popular la Târgovişte


„Proiectul «EU şi U.E. - azi, mâine, poimâine» conţine manifestări diverse care încearcă să răspundă nevoilor de informare a cetăţenilor. Ne-am dorit să marcăm schimbările de atitudine şi de mentalitate a tinerilor din comunitatea târgovişteană în cei patru ani de la intrarea ţării noastre în Uniunea Europeană, în mod special prin însuşirea şi manifestarea calităţii de cetăţean european”, precizează Valerică Niţu, şef Serviciu Relaţii Externe şi Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Târgovişte.

Manifestările vor debuta la 1 aprilie, cu faza pe şcoală a concursurilor tematice, structurate pe două grupe de vârstă: gimnaziu şi liceu. Urmează o „Gală a filmului european”, găzduită de Clubul Studenţilor.

Pe 11 aprilie, la Muzeul de Istorie va fi vernisată o expoziţie de fotografie, completată cu o gală a filmului documentar. La Teatrul Municipal Târgovişte se va pune în scenă „Zidul”, de T. Herghelegiu, invitaţi fiind actorii de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti.

Pe 8 mai, târgoviştenii, de la mic la mare, sunt provocaţi să participe la Crosul popular „Cupa Ziua Europei”. Organizatorii speră ca şi turneul de baschet, volei şi lupte să atragă mulţi spectatori, mai ales că vor concura şi sportivi din Bulgaria.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite