PROFESORII CU CARE TÂRGOVIŞTEA SE MÂNDREŞTE - LOCUL I Florina Pletea disciplinează fără să rănească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Pletea a câştigat votul de încredere al cititorilor Adevărul
Florina Pletea a câştigat votul de încredere al cititorilor Adevărul

Florina Pletea predă la cea mai bună unitate de învăţământ din municipiul Târgovişte – Şcoala Coresi. Să fie profesor este ceea ce şi-a dorit de copil. Nu se vede făcând altceva, deşi mult timp, spune Florina Pletea, limba română s-a... ascuns de ea.

”Purta o mască şi abia la liceu am putut descoperi frumuseţea ei”, îşi aduce aminte cu nostalgie profesoara care le îndrumă elevilor paşii numai şi numai spre performanţă.

Reuşita vine în primul rând de la încrederea pe care copiii o capătă în propriile lor forţe şi abia apoi de la efort şi dăruire. „Contează ca tu, profesorul, să înfrângi răutatea şi să clădeşti încrederea. Contează ceea ce spui şi ceea ce vrei să spui... Pentru mine este foarte important dacă prin ceea ce fac influenţez în bine viaţa elevilor mei”, crede Florina Pletea, care a dat Târgoviştei sute de olimpici la limba română.

A dat Târgoviştei sute de olimpici

Rezultatele muncii dăscăliţei s-au văzut încă de acum 15 ani, când s-a aflat pentru prima dată la catedră, iar la examenul de bacalaureat  a avut promovabilitate 100%. „Îmi tratez elevii cu respectul pe care îl ofer celui mai bun prieten. Caut să disciplinez fără să rănesc. Categoric că este necesar să facem o distincţie şi anume: când eşti la tablă cu mâinile albite de cretă, elevii trebuie să te vadă în postura de profesor, pentru că numai aşa îţi poţi susţine disciplina pe care o predai. În rest, trebuie să ştii să fii un prieten mai mare al lor, de care aceştia au nevoi”, ne dezvăluie Florina Pletea „reţeta” succesului său.

Profesoara a reuşit să trimită la concursuri chiar şi toţi elevii unei clase şi, ce-i mai important, fiecare s-a întors cu premii. Spune că vocaţia sa este de a avea grijă de sufletele din jur, oameni sau animale. Ne-a mărturisit că, dacă nu ar fi fost profesor de limba română, probabil ar fi ales medicina veterinară. „Cred că vocaţia mea este de a avea grijă de sufletele din jurul meu, fie că sunt oameni, fie că sunt animale, aşa că mi-ar fi plăcut să ajut bătrânii sau să fiu medic veterinar”.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite