PROCES Etnobotaniştii au chemat primăria Târgovişte în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea votată de consilierii locali târgovişteni în luna decembrie a anului trecut, care prevedere interzicerea magazinelor de vise la mai puţin de trei kilometri de orice instituţie de învăţământ, nu este respectată. Mai mult, magazinele de vise au dat primăria în judecată şi cer anularea legii.

În prezent, toate cele trei magazine îşi desfăşoară activitatea la câteva sute de metri de şcoli, licee sau facultăţi. Două societăţi comerciale au atatacat în instanţă hotărârea dată de Consiliul Local şi cer anularea ei. “Fenomenul etnobotanicelor este în atenţia noastră dar deocamdată nu putem să facem nimic pentru că două societăţi comerciale au atacat hotărârea noastră atât pe formă cât pe fond şi cer anularea ei. Termenul de judecată este 12 mai. Pe formă, noi am câştigat la Tribunalul Dâmboviţa. Oricum, din punctul meu de vedere, magazinele îşi desfăşoară activitatea ilegal”, a declarat pentru “Adevărul de Seară” Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte.

Parteneriat între Centrul Antidrog şi Inspectoratul Şcolar


Etnobotanicele bagă spaima în cadrele didactice care împreună cu Centrul Antidrog Dâmboviţa, au lansat un plan de măsuri pentru prevenirea consumului de substanţe şi produse psihoactive noi. Această măsură vine la câteva zile după o acţiune de amploare a poliţiştilor dâmboviţeni care au găsit în apropierea şcolilor, zeci de plicuri cu substanţe ilegale. De asemenea, mascaţii au găsit într-un apartament din centrul muncipiului Târgovişte, numai puţin de 1400 de pliculeţe pe care scria „îngrământ pentru flori”, existând suspiciunea că acestea conţin plante etnobotanice.

Până la acest moment, aproape 700 de elevi din  şcolile Grupul Şcolar Constantin Brâncoveanu, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” şi Liceul Teoretic „I.H.Rădulescu” din Târgovişte, au fost informaţi asupra efectelor pe care le au plantele halucionogene.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite