PROBLEMĂ FĂRĂ REZOLVARE Târgoviştenii nu au apă caldă de patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgoviştenii nu au apă caldă de patru luni
Târgoviştenii nu au apă caldă de patru luni

Târgoviştenii abonaţi la Termica nu au de patru luni apă caldă, iar consilierii locali se vor întruni luni în şedinţă extraordinară pentru a găsi o soluţie de repornire a societăţii de termoficare.

Potrivit Agerpres, şedinţa este convocată de reprezentanţii USL din Consiliul Local Târgovişte. Aceştia împreună cu reprezentanţii PPDD deţin majoritatea în consiliu şi propun plata unei părţi din datoria de 7 milioane de lei pe care Termica o are la Distrigaz.

Viceprimarul (PSD) al municipiului Târgovişte Ion Ţuţuianu a declarat că a purtat negocieri cu Distrigaz şi a ajuns la o înţelegere de eşalonare a datoriei Termica Târgovişte.

Pe de altă parte propunerea primarului municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga (PDL), este montarea de centrale în condensaţie, într-o primă etapă la şcoli şi grădiniţe, iar într-o a doua etapă la blocurile ANL şi sociale. Acest proiect are costuri de circa 8 milioane de euro.

Directorul Termica, Ion Popescu, a anunţat că pentru repornirea societăţii este nevoie de suma de 17,8 milioane de lei.

Termica are datorii la Distrigaz de 7,2 milioane de lei, la ANAF de 3 milioane de lei, din cauza cărora are conturile blocate, are datorii de un milion de lei către furnizori. De asemenea societatea are credite în derulare.

Distrigaz a oprit în urmă cu mai bine de patru luni furnizarea gazelor către Termica din cauza datoriilor.

La acest moment Termica are circa 2.500 de abonaţi, primarul Gabriel Boriga susţinând că, în afara celor 24 de unităţi de învăţământ, de blocurile ANL şi de cele sociale, mai sunt 500 de abonaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Termica Târgovişte înregistrează pierderi lunare din exploatare de un milion de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite