PROBLEMĂ: Uite bonul, nu e bonul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu patru zile înaintea Sărbătorilor de Paşti, pensionarii târgovişteni se uită lung după tichetele promise de Primărie. Prefectura Dâmboviţa a atacat pentru nelegalitate Hotărârea Consiliului Local Municipal. Primarul Boriga susţine că va merge mai departe în demersul său de ajutorare a bătrânilor.

9.339 de pensionari târgovişteni cu venituri nete sub 800 de lei lunar ar fi trebuit să primească, acum înainte de Paşti, bonuri valorice în sumă de 100 de lei din partea administraţiei locale. Ei bine, până astăzi, în Miercurea Mare, bătrânii s-au ales doar cu scrisoarea de intenţie a primarului Gabriel Boriga.

„ ...Stimaţi pensionari, am demarat acest program pentru că recunoştinţa şi respectul trebuie arătate prin fapte. Întotdeauna am căutat să cinstesc experienţa şi să recompensez deceniile de muncă ale persoanelor de vârsta a treia prin diverse metode. (...) Dumneavoastră sunteţi cei care au construit Târgoviştea aşa cum e astăzi şi faţă de acest lucru nicio dovadă de recunoştinţă cu e pra mare”, apreciază edilul Târgoviştei.

Programul „Tichete sociale pentru pensionari” nu s-a materializat şi sunt foarte puţine şanse să devină realitate.

Programul Primăriei este nelegal


Prefectura Dâmboviţa a atacat cu recurs graţios, pe motiv de nelegalitate, Hotărârea Consiliului Local Municipal Târgovişte. „Modul de finanţare a asistenţei sociale se stabileşte prin legile speciale care reglementează acordarea de prestaţii sociale, ori în niciun act normativ nu se prevede acordarea de prestaţii sociale de natura celor instituite prin acest act administrativ.

De asemenea, venitul net lunar până la care o persoană este considerată ca fiind marginalizată se stabileşte anual prin Hotărâre de Guvern, înainte de aprobarea bugetului de stat.

image

Actul administrativ la care ne referim este în total dezacord cu prevederile legale enunţate, în sensul că pe de o parte persoanele avute în vedere nu se pot încadra în categoria celor ce riscă marginalizarea socială în condiţiile în care nivelul venitului minim garantat şi chiar al salariului minim pe economie se situează sub limita de venit maxim avut în vedere de Consiliul Local pentru acordarea tichetelor, iar pe de altă parte, chiar dacă în rândul pensionarilor vizaţi s-ar afla şi astfel de persoane, acestea urmau a fi identificate, iar măsurile de protecţie trebuie acordate individual, în funcţie de nevoi”, explică jr. Antonel Jîjîie, subprefect.

Primarul Gabriel Boriga spune că va informa Consiliul Local cu privire la situaţia creată, dar nu va renunţa la program. Mai mult, susţine că tichetele vor ajunge la pensionari în următoarele zile. Odată cu ele, bătrânii vor intra şi în posesia listei cu magazinele agreate de Primărie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite