PREVENŢIE Autorităţile sanitar-veterinare încep acţiunea de vaccinare antirabică a vulpilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitar-veterinare dâmboviţene au demarat, marţi, o amplă acţiune de vaccinare antirabică a tuturor vulpilor din judeţ, după ce un urs turbat a ucis un om şi a atacat alţi doi, săptămâna trecută.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa a anunţat că pentru această acţiune au fost mobilizaţi toţi medicii veterinari din cadrul direcţiei şi administratorii fondurilor de vânătoare. Aceştia au sarcina de a pune momeli vaccinale la vizuină. Specialiştii spun că vulpea este principalul rezervor de virus antirabic.

În contextul în care analizele au indicat faptul că ursul,care a ucis un bătrân pe 15 septembrie, la Pietroşiţa, şi a atacat alte două persoane la Buciumeni, avea rabie, autorităţile au pornit o campanie de vaccinare a câinilor şi pisicilor din zona de protecţie a focarului. De asemenea, s-a instituit carantină pe o distanţă de 30 de km.

Un alt urs rănit este căutat de aproape o săptămână, în zona Moroieni, după ce a ucis un braconier care îl ţinea prins în laţ. De atunci, mai multe atacuri ale ursului au fost semnalate la Glod, comuna Moroieni, şi Bazdead, un porc şi doi viţei fiind ucişi şi mâncaţi, luni dimineaţa, din gospodăriile oamenilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite