PREMIERĂ! Povestea lui Vlad Ţepeş, în format audio (FRAGMENTE DIN LUCRARE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul volum din romanul „Răstignit între cruci” va apărea în curând şi pe CD. Scrise de Vasile Lupaşc şi citite de Mircea Albulescu, episoadele din viaţa voievodului sunt redate sub forma teatrului radiofonic.

CLICK AICI PENTRU A ASCULTA FRAGMENTE DIN LUCRARE

Vlad Ţepeş 1

Vlad Ţepeş 2

Vlad Ţepeş 3

Vlad Ţepeş se întoarce! Târgovişteanul Vasile Lupaşc pregăteşte lansarea cărţii audio după primul volum al romanului său istoric, „Răstignit între cruci. Sau viaţa şi dupăviaţa lui Vlad Vodă căruia norodul i-au zis Ţepeş”. Romanul a apărut în septembrie 2008, a fost tipărit în patru ediţii, tradus în limba engleză şi continuat cu un al doilea volum, lansat în luna iunie a acestui an, în cadrul Târgului de Carte Bookfest din Bucureşti.

Povestea domnitorului român a stat la baza realizării, în 2009, a unui spectacol medieval cu actori celebri şi a operei rock „Poemele Valahiei”, în interpretarea celor de la Trooper.

Dracula, un luptător pentru creştinătate

După toate acestea, realizarea unei cărţi audio a venit ca un demers firesc în scopul de a înlocui imaginea unui voievod prezentat ca vampir sângeros, cu cea a domnitorului care s-a luptat pentru libertatea întregii creştinătăţi. „Faima vampirului Dracula, gândit de Bram Stocker, s-a întins peste amintirea sfântă a voievodului nostru şi aproape că a înghiţit-o cu totul. Vlad Ţepeş a fost un luptător pentru libertate şi pentru Cruce. E important să ne amintim de eroii neamului. Copiii noştri au nevoie de o identitate naţională clară, care să le fie fundament identităţii lor personale, încrederii în sine şi puterii de a trece peste greutăţi”, explică autorul.

CD-ul va apărea curând în Târgovişte

Cartea audio „Răstignit între cruci” este realizată sub forma teatrului radiofonic. Fragmentele alese din primul volum al romanului istoric sunt citite de maestrul Mircea Albulescu. Actorul a jucat şi în spectacolul medieval realizat anul trecut pe ruinele Curţii Domneşti din Târgovişte şi s-a implicat în continuarea proiectului târgovişteanului, faţă de care şi-a declarat aprecierea.

CD-ul are 79 de minute şi se va găsi în curând în librăriile din toată ţara, nu numai la Târgovişte, unde va putea fi cumpărat şi de la Curtea Domnească. O altă variantă de achiziţionare va fi comanda online, pe site-ul românului, www.legend-of-vlad.com.

Puţini sunt cei care ştiu ca scriitorul este multiplu campion mondial la arte marţiale, deşi modul în care descrie scenele de luptă l-ar putea descoperi.


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite