PREMIERĂ DE SUCCES LA Teatrul Municipal Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PREMIERĂ DE SUCCES LA Teatrul Municipal Târgovişte
PREMIERĂ DE SUCCES LA Teatrul Municipal Târgovişte

Duminică, 22 aprilie – la Teatrul Municipal Târgovişte a avut loc o premieră aşteptată cu justificată nerăbdare: Opposites Attract, piesă scrisă în 2009 de americanul Bruce Kane. De data aceasta, cota mare de interes a fost determinată în primul rând de numele celui ce semna regia spectacolului: Florin Piersic jr.

Aplaudat îndelung, cu o lună în urmă, pe scena TMT în dublă calitate de actor şi regizor cu ocazia prezentării spectacolului Zaruri şi cărţi de Sam Henry Kass, în care joacă alături de Petre Fumuru,  Florin Piersic jr. urma să se prezinte de această dată exclusiv ca regizor.

Era firesc, aşadar, ca publicul târgoviştean să umple sala mare a teatrului până la ultimul loc. 
Iar aşteptările spectatorilor au fost răsplătite din plin.

Opposites Attract este o comedie pe cât de amară, pe atât de explozivă, despre resorturile, dinamica şi (ne)împlinirile erosului, într-o lume în care acesta pare a nu mai avea de întâmpinat niciun fel de obstacole. Fiindcă e vorba de o lume lipsită de prejudecăţi, în care nu mai contează atât sexele partenerilor, cât sexul; o lume în care nu mai sunt restricţii şi inhibiţii; o lume în care comunicarea nu cunoaşte limite, în care partenerii (viitori, actuali sau foşti) îşi pot spune totul, fără menajamente; în sfârşit, o lume în care e acceptat tot ceea ce, cu doar câteva decenii în urmă, ar fi fost amendat drept abatere de la normal, drept perversiune, drept atitudine imorală. Cu toate astea, însă, niciunul dintre cei şapte protagonişti nu-şi găseşte ceea ce pare a căuta: fericirea. 

Florin Piersic jr. creează, cu mijloace foarte concise, dar cu atât mai inspirate, un spectacol viu, alert, în care numeroasele momente de comedie explozivă sunt alternate de note grave. Un spectacol excelent ritmat, care este răsplătit adeseori cu aplauze la scenă deschisă.

Ceea ce se simte însă mai presus de toate este comunicarea excelentă a regizorului cu actorii teatrului nostru. Structura filmică a piesei e susţinută de jocul de factură cinematografică al actorilor, care demonstrează şi de această dată că pot rezolva cu brio cele mai complexe provocări artistice. Miruna Vâju, Dana Stângă, Delia Lază, Maria Nicola şi partenerii lor de cuplu(ri) Mircea Silaghi, Radu Câmpean şi Ilie Ghergu evoluează cu farmec şi precizie, creând tipologii pregnante, în care comicul şi drama coexistă în egală măsură. O contribuţie importantă au avut-o şi costumele realizate cu umor şi rafinament de Maria Nicola.

Aplaudat îndelung la final, Opposites Attract va avea cu siguranţă o viaţă lungă în repertoriul Teatrului Municipal Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite