PREMIERĂ: Teatru rusesc pe scena târgovişteană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din spectacol
Imagine din spectacol

Teatrul Municipal Târgovişte vă invită sâmbătă, 15 octombrie, la orele 19.00, la premiera spectacolului „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru. Un bilet costă 15 lei, iar pentru elevi şi studenţi 10 lei.

Spectacolul „Unchiul Vanea” de Anton Pavlovici Cehov este premiera acestei toamne la teatrul târgoviştean. Din distribuţie fac parte Bogdan  Farcaş, Cătălin  Babliuc, Antonia Ionescu Micu, Cosmina  Lirca, Corneliu Jipa, Ana Maria Oglindă, Dana Stîngă, Sorin Şaguna, Maria Nicola şi Ilie Ghergu. Scenografia este realizată de către Maria Nicola.

Scrisă în 1896, drama în patru acte „Unchiul Vanea” a fost, la origine, o comedie. Ea se numise „Duhul pădurii” şi avusese premiera în 1889. Zece ani mai târziu, este montată la Moscova de către marele om de teatru Constantin Stanislavski. Traducerea piesei în germană, în 1900, de către Rainer Maria Rilke, atestă faima europeană de care se bucura deja Cehov.

 Sorin Militaru este unul dintre cei mai prodigioşi regizori ai ultimului deceniu. A montat spectacole în majoritatea teatrelor din ţară precum şi in Ungaria şi Serbia. Piesa, „Salonul nr. 6” de Cehov, din 2001, i-a adus o nominalizare la Premiul UNITER pentru debut. A regizat, printre altele, spectacolele de succes „Şefele”, „Ich bin Ophelia”, „Genocid sau ficatul meu e fără rost”. Pentru spectacolul „Casa Bernardei Alba” montat la Petroşani a primit premiul pentru cea mai bună regie în cadrul Festivalului de teatru scurt, Oradea - 2011.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite