POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ - în sprijinul agricultorilor din judeţul Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bibliotecari instruiţi în agricultură
Bibliotecari instruiţi în agricultură

Agricultura este un domeniu destul de neglijat în România, mai ales având în vedere greutăţile cu care se confruntă cei care trăiesc din asta. Agricultorii sunt nevoiţi să facă faţă birocraţiei excesive atunci când încearcă să acceseze fonduri care să le permită modernizarea şi îmbunătăţirea activităţii, ca să nu mai vorbim despre lipsa posibilităţii de informare în comunităţile din care provin.

Pentru a veni în sprijinul lor, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte în parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi  Fundaţia IREX România vor organiza în acest an sesiuni de instruire şi formare pentru bibliotecari în vederea facilitării completării cererilor pentru subvenţii APIA.

O astfel de întrunire a avut loc miercuri, 8 februarie 2012, în cadrul  căreia participanţii au asistat la prelegeri susţinute de către specialişti din cadrul APIA Dâmboviţa, în urma cărora s-au familiarizat cu cererile de acordare a subvenţiilor, ce presupun acestea, cum se completează, ce documente trebuie să le fie anexate şi alte informaţii care să le permită să ofere sprijin cetăţenilor care vin la bibliotecă în căutarea unui om pregătit să-i ajute.

Majoritatea bibliotecarilor din Dâmboviţa au spus că cele aflate sunt noi pentru ei şi cu siguranţă le vor folosi, atât pe plan profesional, cât şi personal. Ei şi-au exprimat dorinţa de a aprofunda aceste cunoştinţe în cadrul altor întâlniri sau al atelierelor de lucru ce vor fi realizate în acest semestru de Centrul EUROPE DIRECT.

Deşi până acum membrii comunităţii nu au solicitat sprijinul bibliotecarilor pentru completarea cererilor de subvenţii, aceştia vor avea grijă să disemineze informaţiile aflate, făcându-i pe oameni să conştientizeze beneficiile pe care le aduce noua oportunitate: mai puţin timp pierdut la sediul APIA, un dosar complet atunci când merg să depună cererea şi altele.

Au existat şi bibliotecari mai reticenţi, care au spus că nu ar trebui să fie obligaţi să le facă munca celor de la APIA. Lectorii invitaţi le-au clarificat faptul că nu este obligatoriu să-i ajute pe fermieri, dar asta vine ca o îndatorire a meseriei de bibliotecar, vector de informare şi formare al tuturor membrilor comunităţii.

Având în vedere feed-back-ul în majoritate pozitiv, sesiunile de instruire a bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Dâmboviţa vor continua. La informaţiile despre completarea cererilor de subvenţii se vor adăuga şi altele, care să contribuie la bunul mers al comunităţilor din judeţul nostru.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite