PETIŢIE: Mere româneşti pentru Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dâmboviţeanul Lorin Mircea Popa a lansat pe www.petiţieonline.ro un proiect unic în România. Omul s-a gândit să-i ajute deopotrivă pe gospodarii din satele de pe Valea Râului Alb, dar şi poporul nipon, greu încercat în ultima lună din cauza catastrofei naturale care a decimat economia statului japonez şi a lăsat pe drumuri zeci de mii de familii.

Sub denumirea „Mere româneşti pentru Japonia”, Lorin Mircea Popescu cere românilor să semneze petiţia care ar putea să pună în mişcare un mecanism de sprijinire a pomicultorilor din Dâmboviţa, dar şi a japonezilor care se confruntă cu lipsuri alimentare.

Primarii văd cu ochi buni demersul


Lorin Mircea Popescu ar dori ca Guvernul României şi Uniunea Europeană să achiziţioneze mere la preţuri modice de la producătorii din comunele Pietrari, Bărbuleţu, Râul Alb, Malu cu Flori şi Voineşti, fructe care să fie apoi trimise în Japonia. Primarii din respectivele localităţi văd cu ochi buni acest demers, dar cred că iniţiativa nu poate fi materializată imediat.

„Poate de la toamnă să facem acest lucru. Să vedem cum se prezintă recolta de mere”, afirmă Cornel Coman, edilul de la Pietrari. La rândul lor, şefii administraţiei publice locale de la Voineşti spun că pomicultorii nu mai deţin la acest moment mari cantităţi de fructe.

„E greu să mai găseşti acum mere pe Valea Dâmboviţei şi, oricum, dacă iniţiativa aceasta se va pune în practică, trebuie să fie alese numai fructe de calitate superioară, care să reziste transportului până în Japonia”, crede Dănuţ gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite