PERFORMANŢĂ George Preda, de două ori, sportivul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletul legitimat la CS Târgovişte a adus la Târgovişte singurul titlu de seniori din ultimii 94 de ani. În lotul naţional olimpic, George Preda nu are adversar la proba de 1500 de metri. Cu toate acestea, a fost la un pas de a da atletismul pe fotbal.

Îi plăcea de mic jocul cu mingea şi se visa fotbalist. Viitorul însă i-a hărăzit cu totul altceva. George Preda este cel mai bun produs dat de sportul dâmboviţean. Pentru că a considerat că în oraşul său natal din Prahova nu avea prea multe posibilităţi de a face performanţă, George a hotărât să vină la Târgovişte, unde s-a legitimat la Clubul Sportiv Târgovişte.

Campion naţional de cros după numai un an

George are 20 de ani şi se află la Târgovişte de patru ani. Antrenorul său, profesorul Nicolae Guţoiu îşi aminteşte despre elevul său că nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a se afirma: „Nu avea nici un an de când se apucase şi a câştigat medalia de aur la cros, juniori 2. Acum concurează la 800 şi 1500 de metrii, precum şi la 3000 de metri obstacole şi la aceste ultime două probe nu are niciun concurent în România”,  spune Guţoiu.

A câştigat medalia de aur la fiecare categorie de vârstă. „La început făceam sport doar pentru mine dar uşor, uşor, a început să îmi placă. La juniori am ieşit campion naţional chiar din prima cursă, apoi, după doi ani m-am mutat la Târgovişte şi pot spune că de atunci au început performanţele pentru mine. Am câştigat la fiecare categorie de vârstă, însă cel mai important pot spune că a fost titlul la seniori, în ultimii doi ani. Cel mai mult îmi doresc o medalie pe plan internaţional. Asta este ţinta mea”, spune sportivul.

Cel mai bun sportiv al anului a ieşit George Preda, tânărul atlet care are dublă-legitimare la CSŞ şi CS Târgovişte, după ce a câştigat aurul la Campionatul Naţional de Juniori I, la 800 m şi 1500 m, tot aur şi la Campionatul Naţional de Seniori Sală, la 1500 m şi 3000 m, dar şi la Campionatul Naţional de Juniori I, la 1500 m. De asemenea, târgovişteanul a obţinut la Campionatul Naţional de Tineret medalia de aur la 1500 m şi cea de argint, la 800 m. Pe poziţia a doua a clasamentului întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa s-a clasat luptătoarea Larisa Grigore, tot de la CS şi CSŞ Târgovişte. Cea mai tare echipă a judeţului a fost desemnată cea de aeromodele a Clubului Copiilor din Pucioasa, care a ocupat primul loc la Campionatul Mondial de Micromodelism Juniori.

„Eu cred că este unul dintre atleţii de viitor ai României. Eu personal sunt mândru să am un asemenea sportiv în club. Am un singur regret: acela că George nu a fost sprijinit atât cât merita. Îmi doresc să fie sănătos şi să se poată pregăti. O să încerc să îl ajut, prin oameni de bine să ajungă şi la câteva curse în străinătate pentru că în ţară are o valoare certă şi nu se poate pregăti cu oricine”, a spus Cirprian Prisăcaru, directorul Clubului Sportiv Târgovişte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite