PERFORMANŢĂ Elevii de la Clubul Rizea Wushu au dat cu adversarii de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii târgovişteni s-au întors de la Campionatul Naţional de Wushu cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Performanţa elevilor antrenaţi de Constantin Rizea este cu atât mai notabilă cu cât la competiţie au fost prezenţi doar cinci târgovişteni, patru dintre ei obţinând medalii.

Marile cluburi de Wushu din Bucureşti au ajuns să se teamă de-a binelea de elevii proveniţi de la micuţa şcoală de Wushu din Târgovişte. Nu există competiţie de la care să nu se întoarcă cu cel puţin o medalie la fiecare categorie. Şi medalia, de cele mai multe ori, are culoarea galbenă.

Cel mai recent exemplu că măestrie şi forţă a fost oferit de târgovişteni la Campionatul Naţional de Wushu, pe sistem full-contact, care s-a desfăşurat în weekendul trecut la Sala Polivalentă din Bucureşti. Clubul din fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti s-a prezentat la Campionatul Naţional de Wushu cu cinci sportivi, patru dintre ei oţinând medalii importante.

Meciuri spectaculoase

La categoria +90 de kilograme, Cătălin Sacagiu a făcut prăpăd cu sportivii de la Steaua Wushu. A câştigat meciurile înainte de limită şi a dovedit că este un foarte bun sportiv. Performanţa sa nu a fost trecută cu vederea, motiv pentru care a fost selecţionat în lotul ce va face deplasarea la Campionatul Mondial din Ankara, care se va desfăşura în luna octombrie a acestui an. “De asemenea, Coman Alexandru a iesit campion naţional la categoria 56 de kilograme, câştigând primul meci prin knockout. Florea Cristian a ieşit vice-campion la categoria 85 de kilograme la juniori, iar Veselina Răzvan a câştigat medalia de bronz la categoria 60 de kilograme, la juniori”, a declarat Constantin Rizea, antrenorul clubului Rizea Wushu.

Cel de-al cincilea sportiv, Sorescu Ştefan, de altfel multi medaliat la toate comptetiţiile de gen, a avut neşansa ca în primul meci să lupte cu campionul european în cadrul categoriei de 75 de kilograme. Chiar dacă a pierdut, a dovedit ca este un luptător bun şi s-au luptat de la egal la egal. A făcut un meci spectaculos şi a fost la un pas să îl dea knockout în repriza a doua.



“Nu am fost sprijiniţi de nimeni”


“Ţin să-i felicit pe sportivi pentru rezultatele frumoase şi le mulţumesc pentru sportivitatea de care au dat dovadă. Sper să găsim fonduri necesare pentru a pleca la acest campionat mondial din Turcia. La acest campionat naţional nu am avut sprijin din partea nimănui şi a fost destul de greu. Am dovedit şi de această dată că suntem un club cu rezultate foarte bune şi de fiecare dată reprezentăm Târgoviştea cu brio”, a mai spus Rizea care este şi subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Istoria Clubului Rizea Wushu

Clubul Sportiv Rizea Wushu a fost înfiinţat în anul 2006 şi prima participare la un concurs a avut loc un an mai târziu, în luna februarie. Educarea şi pregătirea elevilor sportivi în vederea participării la Campionatele Nationale de Wushu Kung-fu, pe sistem full-contact şi light-contact sunt coordonatele şcolii de karate din Târgovişte. În prezent, sub bagheta lui Constantin Rizea se pregătesc acum 14 sportivi, însă numărul lor se dublează în perioada când începe anul şcolar. 

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite