PERFORMANŢĂ Clasa a VIII-a B de la Ienăchiţă Văcărescu este specială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Colegiului funcţionează o clasă unde olimpiadele naţionale şi concursurile sunt “teme pentru acasă”. Clasa de ştiinţe a fost înfiinţată, acum patru ani, după un barem net superior unei clase obişnuite, tocmai pentru a creea o echipă de elită care să reprezinte judeţul în ţară şi străinătate.

De patru ani încoace, se află pe podium la toate concursurile naţionale la Limba Română, Matematică, Istorie, Geografie, Chimie, Fizică sau Informatică. Este vorba de elevii clasei a VIII-a B, de la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, o clasă specială, de ştiinţe, cum le place celor de acolo să o numească.

Elevii sunt de acelaşi nivel intelectual, însă cu mult ridicat faţă de medie. În primul rând sunt prieteni, se ajută între ei, iar spiritul competiţiei este extrem de dezvoltat. “A fost o idee a doamnei directoare să formăm o clasă de ştiinţe. Concursul a fost mai riguros decât de obicei: un test la matematică, un test de aptitudini la informatică şi un test de  limba engleză, oral. Participarea a fost numeroasă, aşa  că am avut de unde alege iar copiii şi-au manifestat dorinţa de a lucra pe cât mai multe fronturi şi au participat la toate olimpiadele la care se putea. S-au format în spiritul acesta al competiţiei, dar nu au dezvoltat şi invidia. Se susţin în toate şi sunt prieteni între ei”, a declarat profesoara Daniela Catana, diriginta clasei.

Mai buni decât tot liceul

Elevii clasei a VIII-a B sunt stimulaţi să participe la cât mai multe concursuri şi olimpiade. Împreună au adus sute de medalii, diplome şi distincţii, ceea ce nu a reuşit întreg liceul. „Şi ceilalţi copii au noştri sunt buni, dar nu putem face performanţă cu toţii pe ştiinţă. Sunt stimulaţi cu toţii să participe la concursuri şi olimpiade. Premiile pe care le-au luat ei cu clasa, sunt mai multe decât le-a luat şcoala întreagă. Sunt foarte ambiţioşi şi dornici de muncă. Aceasta este prima clasă de acest fel. În fiecare an avem câte o clasă de ştiinţe şi cred că cei de-a şasea sunt de acelaşi calibru ca şi ei. Le calcă pe urme”, ne-a declarat directoarea Colegiului, Marcela Popescu.

În această clasă învaţă 27 de elevi. Toţi, fără nicio excepţie, sunt angrenaţi în tot felul de concursuri şi olimpiade, la diferite materii. „Nu pot face o diferenţiere între ei, dar pot da câteva nume care chiar au obţinut rezultate deosebite. Este vorba de Corina Gavrila, Adrian Catana, Valentin Negoescu, Marina Leontescu, Alexandru Stihi, Vlad Traian Zuga sau Andrada Marin”, a mai spus diriginta clasei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite