PERFORMANŢĂ: Elevii de la „Coresi” câştigă premii pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

85 % dintre şcolari au participat la concursuri şi olimpiade diferite, întorcându-se la Târgovişte cu distincţii importante. Instituţia de învăţământ din Aleeea Trandafirilor, care împlineşte anul acesta 50 de ani de existenţă, se mândreşte cu elevii care i-au dus renumele chiar şi peste graniţele ţării.

Indiferent că întrebi un locuitor din Micro VI, IX, XII, din centru sau din alt cartier al Târgoviştei care este cea mai bună instituţie de învăţământ gimnazial din oraş, primeşti acelaşi răspuns: Şcoala Coresi.

Până să pătrundem în universul educaţional de la „Coresi”, ne mira asemenea consens. Apoi, ne-am dat seama că acest renume a fost câştigat cu mult efort şi urmare unor rezultate deosebite. An de an, elevii Şcolii Coresi participă, în procent de 80-85%, la concursuri şi olimpiade şcolare. Practic, mai mult de 500 de copii au adus premii importante, începând cu domeniul ştiinţelor exacte şi terminând cu sportul.

De doi ani, ECO şcoală europeană


„Avem copii cu aplecare deosebită către Matematică, alţii către Limba română şi limbile străine. Sunt destui care dovedesc competenţe sportive şi artistice. Am obţinut anul acesta câteva sute de premii la concursuri şi olimpiade diferite.

Chiar dacă activitatea de performanţă este mare consumatoare de timp şi energie, nici elevii, nici profesorii nu se dau înapoi. Nu există concurs organizat în zona Muntenia la care să nu fi participat”, mărturiseşte prof. Georgeta Gogeanu – director Şcoala Coresi.

image

Discutând cu olimpicii, am înţeles că motivaţia lor nu are legătură cu foloasele materiale, fiindcă lipsesc indiferent cât de sus ar urca pe scara performanţei, ci cu valorile inoculate de dascălii lor: dăruire, implicare totală, suflet.

„Nu învăţ din obligaţie, ci din plăcere, deoarece fiecare dintre profesori depune toată abilitatea şi priceperea pentru ca noi să înţelegem. Consider că raţiunea vieţii nu este alta decât să ne desăvârşim, să fim liberi, să explorăm”, spune Ioana Pletea, laureată la Olimpiada Naţională de Limba Română de anul acesta.

În ceea ce-i priveşte pe oamenii aflaţi la catedră, singura lor dorinţă este de a arăta neîncrezătorilor, celor care-i blamează pe tineri, că generaţia de astăzi va fi capabilă să conducă societatea de mâine.

„Nu ne canalizăm pe o singură coordonată. Îi avem în vedere atât pe copiii capabili de performanţă, cât şi pe cei cu deficienţe de învăţare. Vrem să-i formăm pe toţi ca oameni. Fiecare zi este pentru mine o provocare şi, dacă la sfârşitul ei am reuşit să adaug un pic în dezvoltarea elevilor mei, atunci nu a fost irosită”, afirmă prof. Daniela Luca – director adjunct Şcoala Coresi Târgovişte.

Datorită implicării şi în numeroase activităţi educative extracuriculare, între care ecologizarea mediului, instituţia de învăţământ din Aleeea Trandafirilor a primit titlul „ECO şcoală europeană”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite